Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po diaľnici D1 pobehoval muž a tyčou bil do áut. Po páde pri preskakovaní zvodidiel skončil v nemocnici
Zdielať na

Po diaľnici D1 pobehoval muž a tyčou bil do áut. Po páde pri preskakovaní zvodidiel skončil v nemocnici

DIAĽNICA D1 / Priam neuveriteľná scéna sa v stredu naskytla desiatkam vodičov na diaľnici D1 neďaleko Piešťan. Premávku v oboch smeroch tam ohrozoval agresívny muž, ktorý útočil na ľudí a ich autá. Vyzbrojený bol kovovou tyčou. Kým sa ho podarilo spacifikovať, stihol 40-ročný Bratislavčan zničiť niekoľko vozidiel.

Besnenie 40-ročného muža videli vodiči, ktorí popoludní jazdili po diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom. Muž mal podľa polície najprv skrížiť svojim autom cestu kamiónu a osobnému autu. Následne mal vystúpiť v ruke s teleskopickým obuškom. "Vyzýval všetkých nech vystúpia, že všetkých pozabíja, že je mu to jedno," uviedol majiteľ jedného z poškodených áut. 

Podľa svedkov bol muž očividne pod vplyvom omamných látok. S tyčou mal udrieť každé auto, okolo ktorého prešiel. Po tom ako preskočil stredové zvodidlá, oháňal sa aj po vozidlách na druhej strane diaľnice. Neskôr mal dobehnúť až na odpočívadlo, kde tyčou trieskal po zaparkovaných autách. Podľa polície mal poškodiť 13 vozidiel. 

Jeho vyčíňanie ukončili až okolojazdiaci vodiči. Tým sa podarilo muža spacifikovať. Držali ho na zemi až do príchodu polície. Práve počas naháňačky mal útočník utrpieť vážne zranenie. Pri tom ako opakovane preskakoval zvodidlá mal spadnúť na hlavu tak nešťastne, že utrpel krvácanie do mozgu. Previezli ho do bratislavskej nemocnice. Prípad vyšetrujú trnavskí policajti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy