Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kuriózna nehoda na diaľnici: Auto zrazilo obrovského medveďa
Zdielať na

Kuriózna nehoda na diaľnici: Auto zrazilo obrovského medveďa

ŽILINA/BYTČA / Na úseku diaľnice medzi Žilinou a Bytčou zbadal v pondelok ráno jeden z vodičov zrazeného medveďa. Šofér, ktorý sa so zvieraťom dostal do kolízie, zrejme, pokračoval v jazde ďalej akoby sa nič nestalo. Na miesto prišli policajti aj poľovníci.

Keď prišla na miesto policajná hliadka, auto, ktoré zrazilo medveďa tu už nebolo. "Po prijatí oznámenia bola na miesto vyslaná hliadka, ktorá zistila, že ide o uhynutého medveďa a privolala poľovného hospodára," vyjadrila sa Nikola Kováčová, hovorkyňa polície. Telo mŕtveho zvieraťa ležalo medzi zvodidlami a protihlukovou stenou neďaleko dediny Dolný Hričov. "Zo smeru Bytča-Žilina ho auto trafilo na kraji, a hodilo ho pod zvodidlá, kde aj medveď skonal," povedal Dušan Šeroň, Poľovnícka spoločnosť Veliká. "Je to samec, vek – 6-7 rokov, váha 110 kilogramov," informoval Pavol Židek, strážca NP Malá Fatra. 

Ochranári aj poľovníci svorne vravia, že dôvod, prečo sa sem zatúlal z hôr sú poľnohospodárske plodiny, ktoré dozrievajú na okolitých poliach. Podľa odborníkov, sa ale nedá povedať, v ktorom lese mal svoj brloh. Štvornohá obeť dopravnej nehody sa pre tunajších poľovníkov stane prvou trofejou tohto druhu. "Koža bude vypreparovaná a lebka bude pripravená na chovateľskú prehliadku, ktorá bude budúci rok," dodal Šeroň. 

Pozrite si krátku reportáž o medveďovi, ktorý chcel s mužom pozerať film:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy