Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Túžba po alkohole bola asi mocná. Zlodeji si cestu do obchodu prerazili bagrom
Zdielať na

Túžba po alkohole bola asi mocná. Zlodeji si cestu do obchodu prerazili bagrom

DETROIT / Musel to byť buď neutíchajúci smäd, alebo naozaj obrovská chuť. Inak sa nedá vysvetliť vzniknutá škoda vo výške 225-tisíc dolárov, ktorú má majiteľ potom ako sa mu zlodeji vlámali do obchodu. Do obchodu si prerazili cestu obrovským bagrom.

Na 150-tisíc dolárov vyčíslili škodu týkajúcu sa budovy a ďalších 75-tisíc dolárov je hodnota zničeného tovaru. Majiteľ obchodu sa len bezradne pozeral na svoj mobilný telefón. Záznam zachytávajúci celú krádež poskytol polícii. Tá zistila, že zlodeji nielen vykradli obchod, ale ukradli aj bager, ktorým sa doň vlámali. "Bager sa štartuje kľúčom, takže netušíme ako ho uviedli do chodu, lebo kľúč nemali," uviedol zamestnanec stavby Ricky Williams. 

​Bager za 200 tisíc dolárov je momentálne nepoužiteľný. Zamestnanci neďalekej stavby rovnako ako majiteľ obchodu s alkoholom majú nútené voľno. Ich práca stojí, keďže vyšetrovatelia zo stroja zbierajú stopy a dôkazový materiál. "Keďže bager kľúčom neštartovali, obávame sa vzniknutej škody na stroji," dodal Ricky Williams. 

Lúpež s pomocou ťažkej techniky sa v americkom Detroite za posledných niekoľko dní už raz stala. Polícia vyšetruje oba prípady a hľadá možnú spojitosť.

V Lučenci prepadli ženu dvaja zlodeji. V peňaženke mala len 70 centov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy