Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Starostka sa vzdala kancelárie na obecnom úrade, aby pomohla rodičom. Zriadili tam novú triedu pre škôlkarov
Zdielať na

Starostka sa vzdala kancelárie na obecnom úrade, aby pomohla rodičom. Zriadili tam novú triedu pre škôlkarov

LIČARTOVCE / V Ličartovciach vraj majú starostku, od ktorej by si mohli iní brať príklad. Keď zistili, že im kapacita tamojšej škôlky nestačí, presťahovala svoj úrad do menšej kancelárie. No a tam, kde doteraz úradovala hlava obce, budú malí škôlkari.

Z priestoru kancelárie starostu obce sa stala trieda pre škôlkarov, kde sú dnes už malé postele. Starostka sa tak v prospech detí presťahovala do menších priestorov. Začalo to jedenástimi novými žiadosťami o umiestnenie detí do materskej školy. Kapacity jednoducho nestačili, a tak sa pustili do rekonštrukcie. Nárast detí zaznamenali i potom, ako sa mladé rodiny presťahovali na vidiek. "My sme v takej lokalite medzi Prešovom a Košicami, že začínajú sem prichádzať nové mladé rodiny," vyjadrila sa starostka obce Mária Ščepitová. 

Obecný úrad v jednej budove s materskou školou, tak tomu bolo aj po iné roky dozadu. Kým ale doteraz plocha obecného úradu zaberala väčšiu časť budovy,  od nového školského roka to bude naopak. O tom, že dnes jednu miestnosť, tvorili kedysi dve a delila ich stena svedčia aj rozdielne podlahy. Starostka má po novom kanceláriu menšiu ale ako sama hovorí, úplne postačuje. "Siedmi poslanci sem určite vojdú, dokonca aj keby nejaká návšteva príde," podotkla starostka. 

Riaditeľka materskej školy Alena Kovářová  tvrdí, že keby starostka toto gesto neurobila, tak žiadosti by musela zamietnuť. "Bolo by mi veľmi ľúto a by som sa hanbila, keby som to gesto neurobila," poznamenala starostka. Tam, kde niekedy rokovala hlava obce s poslancami, budú čoskoro malým deťom čítať rozprávky. Tým, že sa zvýšila kapacita, museli pribudnúť aj toalety a umývadlá. Novú - väčšiu budú mať aj jedáleň.


 Pozrite si reportáž o povinných očkovaniach pre deti a novele o predškolskej dochádzke. Čo bude prioritou, ak dieťa nebude zaočkované? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy