Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Udrel ho do tváre a nožom opakovane bodol do hrudníka. Hádka opitých mužov sa skončila smrťou
Zdielať na

Udrel ho do tváre a nožom opakovane bodol do hrudníka. Hádka opitých mužov sa skončila smrťou

ŽELEZNÁ BREZNICA / Smrť 70-ročného muža cez víkend otriasla Železnou Breznicou pri Zvolene. Polícia zadržala jeho kamaráta a obvinila ho z vraždy. Pochádza z Ukrajiny a v obci na strednom Slovensku chcel prežiť starobu. Hádka, ktorá sa skončila tragédiou, všetko zmenila.

Starého mládenca Antona (70) našli v kaluži krvi jeho kamaráti ešte v sobotu ráno. Už po obhliadke miesta činu bolo zvolenským kriminalistom jasné, že bodné poranenia hrudníka si nebohý muž nemohol spôsobiť sám. "Bola tam rozbitá fľaša, poháriky na stole, kamarát ho zložil z radiátora kde bol opretý," uviedol svedok udalostí. 

Zvolenskí kriminalisti ešte počas víkendu vypočúvali všetkých svedkov, ktorí prišli s obeťou do kontaktu. Z vraždy 70 ročného muža už obvinili 64 ročného Ukrajinca Jaroslava, ktorý sa do Železnej Breznice prisťahoval pred pár rokmi. Musel sa pod to podpísať aj alkohol, dvojica pred potýčkou popíjala v dome obete. "Mal ho v hrudníku, iba rukoväť bolo vidieť," povedal svedok. "Opakovane ho bodol do hrudníka a nôž nechal zapichnutý v srdci," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Obvinený 64 ročný Ukrajinec býval v chatke v záhradkárskej oblasti,zvykol pomáhať na obecnom úrade, dokonca maľoval aj miestnu škôlku. Podľa susedov bol nekonfliktný a tomu čo sa stalo nechcú uveriť. "Každý bol šokovaný. Tu neboli žiadne bitky ani nič," popísali susedia. "Ja dúfam, že sa to nepotvrdí, pekne sa rozprával s nami, to nebol zabijak," dodala suseda. 

Momentálne je v policajnej cele a vyšetrovateľ už preňho žiada aj väzbu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy