Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Cestujúcich v Snine strašila budova železničnej stanice, to je už ale minulosťou
Zdielať na

VIDEO: Cestujúcich v Snine strašila budova železničnej stanice, to je už ale minulosťou

SNINA / Vlaková zastávka v Snine strašila cestujúcich roky. Zdevastovaná budova bola vlastne tým prvým, čo cestujúcich v meste privítalo. Čmáranice na stenách sú už ale minulosťou. Rozhodol sa ju vymaľovať rovno akademický maliar s deťmi. Malo to však jedne háčik. Kvôli blízkemu cintorínu si museli dať záležať na výbere farieb.

Vandali fasádu počmárali, okná rozbili a interiér zdemolovali. Vlaková zastávka na predmestí v Snine sa už roky nevyužíva na predaj lístkov či výpravu vlakov zo stanice. "Dávno som to chcel pomaľovať, vždy som navrhoval pomaľujme si mesto- garáže, špinavé steny," povedal akademický maliar a riaditeľ umeleckej školy Andrej Smolák. 

Budovu na malej železničnej stanici zmenil akademický maliar na nepoznanie. Najväčším problémom však bolo vybrať tie správne farby. Vlaková stanica totiž leží v blízkosti cintorína. Umelci vybrali farby, ktoré sú kontrastné no zároveň príliš nepútajú pozornosť. Na stenách zobrazili dominanty mesta aj zaujímavosti regiónu. Nechýba Medová baba, Sninský kameň, zubor či vzácna rastlinka, ktorá rastie pri Hostoviciach- kosatec.

"Skrášľovanie okolia železničnej infraštruktúry vnímajú železnice samozrejme pozitívne, obzvlášť, keď ide o vandalmi poškodené miesto," uviedol hovorca ŽSR Michal Lukáč. Stanicu maľovali učitelia aj deti z umeleckej školy. Peniaze za to ale nechceli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy