Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hromadná nehoda áut: Záchranári do nemocnice previezli dve malé deti
Zdielať na

Hromadná nehoda áut: Záchranári do nemocnice previezli dve malé deti

HAŽÍN NAD CIROCHOU / Pri obci Hažín nad Cirochou sa zrazili tri autá. Medzi zranenými bolo aj trojročné dievčatko. Záchranári ho museli spolu s mamou a 5-mesačným bábätkom previezť do nemocnice. Cesta zostala neprejazdná.

Jedno auto dávalo prednosť, ďalšie dve doň narazili. Škody veľké neboli, no v starostlivosti lekárov skončili traja ľudia. Na miesto smerovali všetky záchranné zložky. Auto, do ktorého zozadu narazili, šoféroval starý otec. Viezol dve vnučky vo veku 3 roky a 5 mesiacov. "Záchranári na mieste ošetrili muža a ženu s ľahšími zraneniami. Ďalšia posádka mala v opatere maloleté dieťa, ktoré bolo v sprievode matky transportované do nemocnice v Snine za účelom ďalších vyšetrení,"  informovala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Presné okolnosti tejto nehody začali vyšetrovať policajti.  

Starostlivosť o malých pacientov 

Letné prázdniny patria medzi obdobia, kedy riziko detských úrazov narastá. Aj samotným záchranárom stúpa adrenalín, ak z tiesňovej linky dostanú informáciu, že v nebezpečenstve je malý pacient. Záchranári sa vždy snažia odpútať pozornosť dieťaťa od nepríjemných udalostí, ktoré nastali. Aj preto sú niektoré sanitky vybavené hračkami. 

"Nejaké také finty v rámci komunikácie s malým pacientom spočívajú hlavne v jemnejšom, ľudskejšom prístupe. Niektoré ambulancie sú vybavené aj detskými hračkami, tak sa ho snažíme zaujať, aby sme ho dokázali vyšetriť," povedala záchranárka Martina Vitková. Aj v sanitke je všetko prispôsobené tak, aby v nej mohli bezpečne prevážať aj tie najmenšie deti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy