Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Opitý policajný funkcionár spôsobil nehodu, no vodičák mu nechali ešte tri mesiace
Zdielať na

Opitý policajný funkcionár spôsobil nehodu, no vodičák mu nechali ešte tri mesiace

BRATISLAVA / Napriek tomu, že opitý spôsobil dopravnú nehodu, vodičák mal v rukách ešte niekoľko mesiacov po nej. Reč je o policajnom funkcionárovi Národnej Kriminálnej agentúry, o ktorom televízia JOJ informuje už rok. Jeho kolegovia k nemu boli, zdá sa, až príliš zhovievaví.

Policjný funkcionár NAKA za bieleho dňa pod vplyvom alkoholu sadol do služobného auta. Na prvej križovatke spôsobil dopravnú nehodu. "A ja potom nejak som im povedal, že ale on smrdí alkoholom. A oni vravia, že aj my máme nos, tak vieme," hovorí poškodený účastník nehody Michal Jaroš. 

Odmietol fúkať. Otázky vyvolali hlavne dve veci. Na krvnú skúšku ho kolegovia zobrali až po šiestich hodinách. Vodičák mu nikto nezadržal. "V oboch prípadoch bola vec ukončená podnetom na začatie disciplinárneho konania. To znamená, že v oboch prípadoch sa policajtom zaoberal jeho nadriadený," uviedla ministerka vnútr Petra Friese. 

Nemali koho potrestať 

Na výjazd k nehode prišli dvaja policajti. Muž a žena. Výjazdu velil muž. Disciplinárnemu trestu za svoje pochybenia sa však vyhol. "Osobou zodpovednou za zistené nedostatky, bol veliteľ výjazdu, ktorý následne pár mesiacov po nehode požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru príslušníka policajného zboru," informoval hovorca policajného prezídia Michal Szeiff. 

Nebolo teda koho potrestať. Jeho kolegyňa s tým totiž podľa nadriadeného nemala nič spoločné. "S prihliadnutím na skutočnosť, že k porušeniu povinností policajta došlo zo strany prvého policajta, v prípade druhého policajta - príslušníčky policajného zboru, dôvod k disciplinárnemu konaniu tým pádom odpadol," dodal Szeiff. 

Dvojitý meter? 

Alkohol za volantom pritom polícia rieši mimoriadne prísne, a to ani nemusí ísť o dopravnú nehodu. Len v utorok sa polícia v Bratislave pochválila tlačovou správou, že na mieste odobral 5 vodičských preukazov za alkohol, dvaja vodiči z toho putovali okamžite za mreže.

V týchto prípadoch ale vodiči ochotne fúkali. Dotknutý funckionár odmietol fúkať, no požiadal o krvnú skúšku. Tá po neuveriteľných šiestich hodinách ukázala 1,67 promile alkoholu. Vodičák mu napriek tomu nechali ďalšie tri mesiace. Stále je tu však množstvo nezodpovedaných otázok. Ak nie dopravák na mieste, kto mal policajnému funkcionárovi vodičák odobrať? A prečo mu ho odobral až niekoľko mesiacov po nehode? Bude sa tým ďalej vôbec niekto zaoberať? Na odpovede z ministerstva vnútra TV JOJ čaká.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy