Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obyvatelia všetkých krajov, pozor: Pripravte sa na búrky a dážď
Zdielať na

Obyvatelia všetkých krajov, pozor: Pripravte sa na búrky a dážď

BRATISLAVA / Celé územie Slovenska môžu počas dňa zasiahnuť intenzívne búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav už vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od rána až do večera pre všetky kraje. Dážď a búrky podľa meteorológov hrozia aj vo štvrtok.

Meteorológovia SHMÚ varujú obyvateľov pred dažďom a búrkami, ktoré môžu udrieť počas celého dňa. Výstraha 1. stupňa platí od desiatej rána až do polnoci. Vo štvrtok nad ránom treba tiež počítať s možným výskytom búrok. Vo štvrtok budú výstrahy ale platiť len v noci, a to do 5-tej rána. 

"V stredu bude vrcholiť prílev teplého a vlhkého vzduchu k nám pred postupujúcim zvlneným studeným frontom, ktorý bude postupovať na naše územie od západu. Počas dňa bude postupne oblačno, prechodne až zamračené a na viacerých miestach sa objavia prehánky, alebo aj búrky, opäť aj intenzívne," pokračovala Jarošová. Bude teplo a dusno. Maximálna teplota dosiahne od 26 na severe po 33°C na juhu krajiny. 
Štvrtok bude v znamení postupujúceho frontálneho rozhrania, preto bude prevažovať oblačná až zamračená obloha, na mnohých miestach s dažďom, prehánkami, ale aj intenzívnymi búrkami. K večeru budú zrážky ustávať a oblačnosť sa bude zmenšovať. Hoci bude veľa oblakov na oblohe, teplota bude vysoká, 24 až 30°C, ale lokálne bude dusno. 
Po prechode tohto frontálneho rozhrania sa obnoví prílev teplého vzduchu od juhozápadu a maximálna teplota sa opäť dostane nad 30°C v tých najteplejších lokalitách krajiny.  "Mnohí trávia leto na Slovensku. Nie iba v Tatrách, ale aj na brehoch našich priehrad. Najteplejšia voda je na Domaši a teplom vrchu, kde je to takmer 25°C, iné priehrady, napr. Orava, Dedinky, Bukovec či Sĺňava majú vodu teplú od 20 do 22°C,"  dodala meteorologička Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy