Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vykoľajený rušeň ochromil železničnú dopravu na Liptove. Vlaky meškali aj tri hodiny
Zdielať na

Vykoľajený rušeň ochromil železničnú dopravu na Liptove. Vlaky meškali aj tri hodiny

LIPTOVSKÁ TEPLÁ / Vykoľajený rušeň ochromil železničnú dopravu na Liptove. Niektoré vlaky meškali aj viac ako tri hodiny. Nehodu a následný kolaps dopravy mala spôsobiť zle nastavená výhybka.

K vykoľajeniu rušňa došlo neďaleko železničnej stanice v Liptovskej Teplej. Boli približne dve hodiny popoludní. Išlo o rušeň nákladného dopravcu, k nehode došlo medzi prvou a druhou koľajou. Podľa informácií priamo z miesta, zišla 120 tonová mašina z koľajníc pre chybne nastavenú výhybku. Ťažký kolos poškodil podvaly aj koľajnice. Tie v jednom mieste doslova roztrhlo. "Následkom čoho bolo masívne prerušenie dopravy, ktorá bola obnovená až o 16.15. Meškania vlakov sa vyšplhali zhruba od 180 minút až niekde ku 80 -100 minútam. Takisto sme boli nútení nasadiť náhradnú autobusovú dopravu," informoval Tomáš Kováč, hovorca ŽSSK. 

Pri udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Policajti podrobili rušňovodiča dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Už krátko po vykoľajení robili zamestanci železníc všetko preto, aby mohla byť doprava obnovená aspoň po jednej koľaji. "Všetkým cestujúcim, tam kde to bolo možné a kde sme boli schopní dopraviť, sme poskytli vodu zdarma, aby dokázali lepšie zvládnuť to čakanie," povedal Tomáš Kováč.

Policajti zas dohliadali na plynulú premávku cez blízke železničné priecestie. Spustená výstražná signalizácia aj rampy totiž viacerých vodičov zmiatli. Presnú príčinu nehody vyšetrujú. Mohlo ísť buď o technickú závadu alebo zlyhanie pracovníka zodpovedného za obsluhu výhybiek.

V danom úseku to nie je prvá nehoda. Už v minulosti tam zišiel z koľajníc jeden vozeň:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy