Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vážna dopravná nehoda. Vodička (18) sa bočne zrazila s dovolenkármi, ktorí sa vracali z Chorvátska
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda. Vodička (18) sa bočne zrazila s dovolenkármi, ktorí sa vracali z Chorvátska

KRIVÁ / Veľmi vážna nehoda sa stala o polnoci pri dedine Krivá na Orave. Auto na rozvoz pizze sa zrazilo s dovolenkármi, ktorí sa vracali z Chorvátska. Šoférovala ho len 18-ročná dievčina. Teraz v dolnokubínskej nemocnici bojuje o život. Do auta dovolenkárov po nehode narazilo ešte jedno vozidlo.

"Predo mnou išla šoférka Fiatu, mierne vošla do protismeru a zrazila sa s Oplom. Opel vošiel do protismeru a ja som do neho nabúral," uviedol účastník nehody. Po náraze z auta zostala len kopa šrotu. "Šoférku odhodilo do poľa, bolo to rýchle, nestihol som poriadne ani zareagovať. Hneď ako Opel stočilo, do neho som ja nabúral," dodal účastník nehody. "Medzi obcami Krivá a Dlhá nad Oravou došlo k bočnej zrážke osobného motorového vozidla, ktoré viedla 18 ročná vodička s osobným motorovým vozidlom s poľskými evidenčnými číslami, ktoré viedol 60-ročný vodič," dodala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

​Na miesto nešťastia prišli tvrdošínski hasiči. Pomocou hydraulického náradia sa snažili vyslobodiť dievčinu z havarovaného auta. "Jeden príslušník spolu so zdravotnou službou medzi tým začali oživovať zranenú osobu," povedal Martin Korbeľ, veliteľ družstva HaZZ Tvrdošín. "Ja som iba oškretý, ale tá šoférka dosť vážne zranenia utrpela. Bola aj zakliesnená, museli ju vystrihovať," doplnil účastník nehody. 

Tvrdošínski hasiči vystrihovali aj zranenú dovolenkárku z poľského auta. Účastníkov nehody doviezli do dolnooravskej nemocnice, najhoršie je na to mladá vodička, ktorá je v kritickom stave. "Najvážnejšie je na tom mladé dievča z Oravy, ktorému museli byť neikoľkokrát obnovované životné funkcie. A jej stav je veľmi vážny, až kritický," informoval Rastislav Johanes, námestník riaditeľa Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne. 

Dovolenkárka z druhého auta utrpela ťažké zranenie. "Jedna poľská občianka musela byť ošetrená operačne nakoľko mala vážne poranenie v dutine brušnej," povedal Rastislav Johanes. "Okolnosti ako aj mieru zavinenia vyšetruje polícia," dodala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy