Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TV JOJ: ÚŠP bude informovať o postupe vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej už začiatkom augusta
Zdielať na

TV JOJ: ÚŠP bude informovať o postupe vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej už začiatkom augusta

Miroslav Marček spolupracuje s polícou. Podľa vlastných slov, chce, aby sa rodina Jána a Martiny dozvedela, ako, kto a prečo ich zabil.

BRATISLAVA/PEZINOK / Podľa informácií TV JOJ už začiatkom augusta plánuje Úrad špeciálnej prokuratúry, ktorá vykonáva dozor v pripade “Kuciaka” rozsiahlo informovať o postupe v rozbehnutých vyšetrovaniach. Progres by mal významne nastať aj v prípade vyšetrovania samotnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Podľa zistení televízie JOJ prokuratúra neplánuje pre posun vo vyšetrovaní rozčleniť prípad, v ktorom figurujú piati obvinení. Zatiaľ stále spoločne stíhajú Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú ako objednávateľov vraždy novinára, a Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa. 

Andruskó a Marček spolupracujú s políciou a sú naďalej stíhaní spolu s ďalšími obvinenými. Štyrom obvineným naďalej trvá predĺžená vyšetrovacia väzba a orgány činné v trestnom konaní stále majú čas podať na obvinených žalobu v rámci lehoty ich väzobného stíhania. Tá uplynie 27. novembra 2019. 

Marian Kočner sa pre obvinenia z objednávky vraždy novinára vo väzbe nikdy neocitol. Aktuálne čelí obžalobe pre zmenky, pre ktoré je v súdnej väzbe. 

​Podľa zistení portálu noviny.sk, minulotýždňové obvinenia ďalším dvom osobám, ktoré mali dodať zbrane aktérom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, nesmeruje zatiaľ k tomu, že sa tento prípad spojí s prípadom obvinených z vraždy novinára a jeho snúbenice. 

Naďalej je trestné konanie pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami vedené samostatne. Adam H. a Dávid Sz. mali zabijakom dodať dva samopaly s tlmičmi a nábojmi pre vykonanie vraždy vysokopostavených prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Prokurátor Žilinka má taktiež ako jeho kolega, naďalej zabezpečovanú ochranu. 

​Podľa informácií TV JOJ vypovedal v prípade Kuciak opakovanie Norbert Bödör. Pozrite si archívne video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy