Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bugár pre TV JOJ: Vyšetrovateľ ma zatiaľ nekontaktoval vo veci údajného kupovania poslancov pri voľbe generálneho prokurátora
Zdielať na

Bugár pre TV JOJ: Vyšetrovateľ ma zatiaľ nekontaktoval vo veci údajného kupovania poslancov pri voľbe generálneho prokurátora

BRATISLAVA / Predseda politickej strany Most- Híd Béla Bugár v pondelok pre TV JOJ uviedol, že ho zatiaľ vyšetrovateľ nekontatkoval vo veci údajného kupovania hlasov pri voľbe generálneho prokurátora za vlády Ivety Radičovej.

"Mňa zatiaľ nevolali," uviedol pre TV JOJ Béla Bugár. 

Bugár zároveň uviedol, že sa nikdy nevyjadroval k informáciám "jedna pani povedala". "Vtedy sa pýtali aj mňa, ale takúto informáciu na túto otázku som nemal. Len som počul rôzne veci," odpovedal Bugár na otázku, či si pamätá na nejaké informácie o kupovaní poslancov. 

"Ja som tiež zvedavý, čo sa vtedy stalo," povedal Bugár. Spolu s obnovením vyšetrovania sa skloňuje aj stretnutie Mariana Kočnera s Richardom Sulíkom a videozáznam Sasanka. "Som zvedavý, lebo hlavne keď pán Kočner rokoval s pánom Sulíkom, možno aj v tomto prípade sa objavia nejaké informácie. Som zvedavý, koľko stojí jeden poslanecký hlas," dodal Bugár. 

Vo štvrtok televízia JOJ informovala, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obnovil vyšetrovanie údajného kupovania hlasov poslancov pri voľbe generálneho prokurátora z čias vlády Ivety Radičovej. 

Polícia nielen že obnovila vyšetrovanie, dôkazy, ktoré má zrejme aktuálne v rukách sú natoľko závažné, že ich oprávňuje začať trestné stíhanie. "V súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára a jeho snúbenice boli vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry zistené nové skutočnosti oprávňujúce začať trestné stíhanie pre trestné činy podplácania a prijímania úplatku v súvislosti s voľbou generálneho prokurátora," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. 

Na výsluchu bol aj poslanec Martin Poliačik. "Samého ma to prekvapilo. Včera mi prišiel telefonát, že v súvislosti s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka boli zistené nové skutočnosti, na základe ktorých bolo obnovené vyšetrovanie podozrení z korupcie a z kupovania poslaneckých hlasov pri voľbe generálneho prokurátora pri voľbe v roku 2010/2011,"uviedol pre TV JOJ Martin Poliačik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy