Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odrezané ruky z Javoriny našli. Zlodeji ich pohodili do kríkov
Zdielať na

Odrezané ruky z Javoriny našli. Zlodeji ich pohodili do kríkov

STRÁŇAVY / 12. júla neznámy páchateľ, alebo páchatelia hrubo poškodili bronzové súsošie matiek na vrchu Javorina v obci Stráňavy. Odrezané ruky sa po desiatich dňoch od krádeže našli pohodené v kríkoch a starosta obce je presvedčený o tom, že v tomto prípade veľmi pomohla predovšetkým medializácia prípadu.

Po medializácii krádeže si zrejme aj samotní zlodeji uvedomili, že ruky známe celému Slovensku, tak ľahko nespeňažia. Aby zlodeji zistili, z čoho sa ruky skladajú, najskôr iba odpílili malíček. "Je to rez obyčajnou pílkou, aby zistili štruktúru, až potom odrezali ruky," myslí si starosta obce Stráňavy Jozef Papán. 

​Po týždni ruky súsošia matiek našli a to takmer 30 kilometrov od miesta kde boli ukradnuté. "Žilinskí kriminalisti zaistili predmetné časti súsošia v mestskej časti Žiliny v Brodne," informoval policajný hovorca Radko Moravčík. 

Starostu aj dedinčanov nájdenie rúk potešilo. Čo najskôr chcú teraz soche vrátiť jej majestátnu krásu, aj keď vrub poškodenia z nej už nikdy úplne nezmizne. "Určite tam jazvy zostanú ale to sa prebrúsi," vraví Papán. Páchatelia sú ale zatiaľ stále neznámi. "Na prípade naďalej intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku," dodal Moravčík. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy