Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pozor na podozrivé dovolenkové weby. Na letisku ľudí otáčajú, pretože majú falošné letenky
Zdielať na

Pozor na podozrivé dovolenkové weby. Na letisku ľudí otáčajú, pretože majú falošné letenky

BRATISLAVA / Predstavte si, že konečne nadíde deň vašej vytúženej dovolenky. Namiesto toho vás ale na letisku otočia s tým, že váš zájazd u nich v systéme neregistrujú. A ani v hoteli o vás nikdy nepočuli. Tak takto dopadlo niekoľko ľudí, ktorí naleteli internetovým predajcom. Tí sľubovali exotické dovolenky za výhodné ceny.

"Prišli sme včera na letisko, 11:50 sme mali odlietať do Alanye v Turecku, s tým, že keď sme prišli na rad, tak nám povedala pani, že bohužiaľ ale vy nemôžete letieť, lebo nemáte zaplatenú túto letenku. Túto letenku čo máte, je zrejme falošná," tvrdí oklamaná Eva. 

Takto nepríjemne sa začala a rovno aj skončila dovolenka pani Evy, ktorá si zakúpila zájazd do Turecka za približne 800 eur cez internet. Podozrivý dovolenkový portál, ktorý síce peniaze zobral, no dovolenku nezabezpečil, takto oklamal viacerých ľudí.

"V uplynulých dňoch sme mali na letisku cestujúcich, ktorí mali letieť do destinácií Antálya, Burgas, Tesaloniki, avšak rezervácie na ich meno, daný dátum ani len neboli zabezpečené a cestujúci tvrdili, že majú rezervácie dovoleniek práve cez agentúru Travelsnack," uviedla hovorkyňa letiska M.R. Štefánika, Veronika Ševčíková. 

"Začali sme tam telefonovať a samozrejme bol vypnutý mobil," dodala Eva. Voláne číslo neexistuje. Navyše na stránke si stále môžete zakúpiť zájazd. Nám potvrdenie o objednávke prišlo na mail okamžite, faktúru majú zaslať do 24 hodín, rovnako ako pani Eve.

"Mysleli sme si, že je všetko v poriadku. Asi pred týždňom nám poslali číslo našej dovolenky, poslali nám letenky, poslali nám, kde teda nás prevezú z letiska na hotel," hovorí ďalej Eva. Koľko ľudí spoločnosť oklamala nie je zatiaľ jasné. Slovenská asociácia cestovných kancelárií vie zatiaľ o 5 prípadoch.

Klientom síce odporučili podať na Travelsnack trestné oznámenie avšak nie na Slovensku. "Jedná sa o českú spoločnosť, preto sme dotknutým klientom odporučili podať trestné oznámenie priamo v Českej republike a dať informáciu Českej obchodnej inšpekcii," dodal prezident SACKA Roman Berkes. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Majiteľka cestovnej agentúry podala sama na seba trestné oznámenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy