Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Internetom koluje video agresívneho útoku. Päste dopadali na chlapca, ktorý už ležal na zemi
Zdielať na

Internetom koluje video agresívneho útoku. Päste dopadali na chlapca, ktorý už ležal na zemi

Na zábere vidno bitku dvoch chlapcov. Okolo stojaci kamaráti ich v agresii povzbudzujú.

KROMPACHY / Začali sa prázdniny a krompašskí výrastkovia zrejme nevedia, čo od rozkoše. Preto sa dostávajú do akcie päste a kopance. Pred týždňom sme vás informovali o vážnej bitke 13-ročných chlapcov v Kluknave. Teraz sa na internete objavilo video z ďalšieho agresívneho útoku, tentoraz v Krompachoch. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Bitka sa dohrala v centre Krompách priamo pred nákupným centrom po zotmení. Päste dopadali na chlapca, ktorý už ležal na zemi. Na zábere vidno klbko dvoch chlapcov, ktorí ležia na chodníku. Okolo stojaci kamaráti ich v agresii povzbudzujú. 

Jeden z bitkárov, ktorého volajú Laco, sa postaví a chlapcovi na zemi uštedrí niekoľko tvrdých rán päsťami do tela. Zavŕši to kopancom, pri ktorom diváci skonštatujú, že ležiaci Erik sa mal brániť. "Vo vami uvedenom prípade polícia vedie vyšetrovanie pre trestný čin výtržníctva, vykonávajú sa potrebné procesné úkony a zhromažďujú dôkazy. Všetci aktéri, respektíve podozrivé osoby, boli stotožnené," približuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Jana Mésarová. 

Podobne tvrdý útok sa odohral aj pred časom na detskom ihrisku v Kluknave, o ktorom sme vás už informovali. V tomto prípade má polícia dvoch podozrivých, ktorí dobili miestneho chlapca. Ten skončil s vážnym poranením hlavy v nemocnici. Podľa psychologičky sú za nárastom agresie nesprávne vzory a nedostatok aktivít.

"Nuda vedie k tomu, že si hľadajú nejaký zážitkový program. Lebo potreba zážitkov je dosť vysokou prioritou v mladosti," vysvetľuje klinická psychologička Mária Gažiová 

Deformovaný hodnotový systém 

Podľa odborníčky je tiež chybou, že pri takomto správaní nemá polícia pre nízky vek možnosť agresorov potrestať. Problémom je tiež pravdepodobne deformovaný hodnotový systém agresorov.

"Ak by pozitívne správanie bolo lepšie oceňované, tak sa mládež neuchyľuje k negatívnym vzorom správania a ich praktizovaniu. Doslova vo svojej komunite môže byť sociometrickou hviezdou. Lebo zvládol bitku, ešte mal aj publikum, ešte mu fandia. Takže bolo by potrebné ísť mimoriadne intenzívne po represii," dodáva Gažiová. 

Chlapčenská bitka v Kluknave skončila hospitalizáciou v nemocnici. Za všetko môže buchnutie po zadku. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy