Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia náhodne zastavila v Snine vodiča. Bol ním kňaz, nafúkal takmer dve promile
Zdielať na

Polícia náhodne zastavila v Snine vodiča. Bol ním kňaz, nafúkal takmer dve promile

HUMENNÉ / Okresný súd v Humennom rozhodoval o kňazovi, ktorého pred pár týždňami zastavila policajná hliadka a podrobila ho dychovej skúške. Služobník Boží nafúkal takmer 2 promile. Na súde žiadal o vráteniu vodičáku.

K incidentu došlo ešte pred niekoľkými týždňami na frekventovanej ceste v Snine. Policajná hliadka okolo 8:00 ráno pri bežnej kontrole zastavila 56-ročného vodiča. Podrobila ho dychovej skúške, ktorá ukázala, že muž má v dychu 1,82 promile. Prekvapením bolo, keď zistili, že ide o kňaza. "Pre veriacich je to šok. Vodu káže, víno pije," hovorí obyvateľka Sniny Mária. 

Polícia duchovného obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Sudca ho trestným rozkazom uznal za vinného. Dostal ročnú podmienku a na 12 mesiacov aj zákaz činnosti. V utorok však na súde žiadal o vrátenie vodičáku. Sudca mu vyhovel a na odpustený zvyšok trestu stanovil osemmesačnú skúšobnú dobu. Uznesenie je právoplatné. 

Duchovný pred súdom vysvetľoval, že žije sám. Večer predtým ho prišiel navštíviť kamarát. "Toto si vie predstaviť iba človek, ktorý leží sám medzi štyrmi stenami s bolesťami, aké je to vzácne, keď ho niekto navštívi," vysvetľuje odsúdený kňaz. "Veľmi ma to bolí a verím, že už sa to v mojom živote nikdy nestane," priznal odsúdený kňaz.

Redaktorka TV JOJ Jana Veľasová zisťovala či zákon berie do úvahy povolanie kňaza, ktorý pri bohoslužbe požije omšové víno. Podľa polície ale musí každý dodržiavať nulovú toleranciu na alkohol, nevynímajúc kňazov. 

Hovorca košickej arcidiecézy Jaroslav Fabian pre TV JOJ potvrdil, že dotyčný kňaz má priznaný plný invalidný dôchodok: "Je na odpočinku, ako výpomocný duchovný nemá na starosti ani žiaden kostol,ani pravidelné slúženie svätých omší a ani žiadnu farnosť. Nie je pravidelne zapájaný do oficiálnych verejných farských aktivít."  

Aj kňazi sú len ľudia. Pozrite si reportáž, v ktorej kňaza okradol jeho kolega: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy