Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nemci volajú po pracovnej sieste. Slováci by podľa odborárov dvojhodinovú pauzu nechceli
Zdielať na

Nemci volajú po pracovnej sieste. Slováci by podľa odborárov dvojhodinovú pauzu nechceli

BRATISLAVA / Potrebujeme poludňajšiu siestu, tie horúčavy sa nedajú vydržať. Sú to slová pracovníkov z krajiny, ktorá južanom často vyčíta slabú pracovnú morálku. Doba sa ale mení a horúčavy donútili takéto niečo vysloviť nemeckých odborárov. Čo si o tom myslia naši a môžeme sa na poludňajší odpočinok tešiť aj my?

Za poludňajšiu siestu sa začali ozývať nemeckí odborári. Jedna z popredných členiek odborov v rozhovore pre Saarbrücker Zeitung uviedla: "Práca bez prerušenia vyčerpáva pracovníkov. Krajiny na juhu to tak robia. Počas horúčav potrebujeme zaviesť aj v Nemecku siestu," uviedla členka vedenia DGB Annelie Buntenbach.

Pre pracovnú siestu má zrejme pochopenie každý, kto si vyskúšal prácu v 30 stupňov Celzia vonku. Siesta ale znamená aj dlhšiu pracovnú dobu. Podľa našich odborárov zamestnanci na Slovensku po oddychu v tejto forme vo veľkom nebažia. "Siesta je síce fajn, ale robíte o dve hodiny dlhšie, keď máte cez obed dve hodiny pauzu. A to by asi naši ľudia neakceptovali," povedal predseda OZ Kovo Emil Machyna. Riešením by pre našich bolo skôr skrátenie pracovnej doby a skrátenie nadčasov. 

Ako sa počas horúčav schladiť?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy