Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Klientske centrá sú čoraz viac preplnenejšie: TV JOJ zisťovala, či sa vôbec dostanete na rad
Zdielať na

Klientske centrá sú čoraz viac preplnenejšie: TV JOJ zisťovala, či sa vôbec dostanete na rad

BRATISLAVA / Zdá sa, že niektoré veci sa jednoducho nemenia a rok čo rok sa opakuje situácia, že ľudia si vybavovanie cestovných dokladov nechávajú na poslednú chvíľu. Aj toto leto prežívajú klientské centrá obrovský nápor. V lepšom prípade si na vybavenie dokladov počkáte 2 - 3 hodiny, v tom horšom sa z kapacitných dôvodov ani nedostanete na rad.

"Kým v zimnom období trvá vybavenie cestovného dokladu naozaj len pár minút, už v tomto letnom období sa ten čas môže vyšplhať aj na niekoľko desiatok minút," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. A ak prídete neskôr, môže sa stať, že sa na rad v ten deň ani nedostanete. 

"Na pracovisku už nie je dostatok času na vytvorenie rezervácie." Takýto oznam nás čakal o približne pol druhej poobede na jednom z klientských centier v Bratislave, konkrétne na oddelení, kde sa vybavujú osobné doklady a hlavne cestovné pasy.  "Každý rok je situácia veľmi podobná. Ľudia si nechávajú vybavenie dokladov na poslednú chvíľu, potom samozrejme treba počítať aj s dlhšími čakacími dobami na vybavenie cestovného dokladu," pokračovala Baloghová. Nápor na vybavenie dokladov a hlavne cestovných pasov je v týchto dňoch naozaj obrovský. "Najvyťaženejšie dni sú pondelok streda a piatok," poznamenala policajná hovorkyňa. 

Mnohí ľudia, ktorí si prídu vybaviť cestovné doklady na poslednú chvíľu ich častokrát potrebujú do 24 hodín, alebo ideálne na počkanie. Najskorší termín vybavenia je ale do 2 dní a zaplatíte za to skoro 100€. 

Pozrite si reportáž, ako to v klientskych centrách vyzeralo pred pár dňami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy