Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž, ktorý podľa obžaloby zavraždil mladú mamičku z východného Slovenska, dostal 21 rokov
Zdielať na

Muž, ktorý podľa obžaloby zavraždil mladú mamičku z východného Slovenska, dostal 21 rokov

PREŠOV / Krajský súd v Prešove vo štvrtok vyniesol definitívny verdikt v prípade vraždy mladej mamičky z Vtáčkoviec. Jej mŕtve telo našli v lese neďaleko obce, kde žila s rodičmi. Z vraždy obvinili jej bývalého priateľa, 33-ročného Gréka žijúceho v Nemecku.

Tridsaťtriročný Grék, ktorý čelí obžalobe z vraždy, tvrdí od začiatku procesu, že je nevinný. Podľa rozhodnutia OS v Prešove to bol práve on, kto mladú Veroniku chladnokrvne zavraždil. Telo mala celé doráňané s množstvom rezných a sečných rán. Okresný súd v Prešove obžalovaného Gréka po rozsiahlom dokazovaní uznal vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy a poslal ho za mreže na 21 rokov.

"Keby boli priame dôkazy, tak doživotie," povedal otec zavraždenej Veroniky Dušan Mitaľ.  "Prajem si len jedno, aby zdochol v base, nezaslúži si žiť na slobode," hovorí mama zavraždenej Viera Mitaľová. Grék obžalovaný z vraždy sa snažil aj senát krajského súdu presvedčiť o tom, že je nevinný. Ten však jeho obhajobe neuveril a potvrdil rozhodnutie okresného súdu.

"Odvolací senát na zasadnutí zamietol odvolanie prokurátora ako aj obžalovaného proti rozhodnutiu Okresného súdu Prešov," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Rozsudok je právoplatný. Proti nemu sa už odsúdený nemôže odvolať. Platí preto rozhodnutie o vine a treste, ktoré vyniesol okresný súd. Dvadsaťjeden rokov nepodmienečne s maximálnym stupňom stráženia.

Pre užialených rodičov sa však ani štvrtkovým rozhodnutím nič nekončí. Stále bojujú o vnuka Miška, spoločného syna ich zavraždenej dcéry a Gréka, ktorý je už odsúdený za jej vraždu. Podľa posledných informácií, ktoré o vnukovi majú, by mal byť v detskom domove v Nemecku. Ani to však s istotou nevedia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy