Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia v Nových Zámkoch rieši výnimočný prípad. Ľudí ohrozujú holuby
Zdielať na

Polícia v Nových Zámkoch rieši výnimočný prípad. Ľudí ohrozujú holuby

NOVÉ ZÁMKY / Novozámocká polícia rieši naozaj výnimočný prípad - šírenie nebezpečnej nákazlivej choroby. Majitelia bytu na lukratívnom mieste v centre Nových Zámkov svojim konaním, presnejšie - nekonaním, ohrozujú susedov.

"Je to spoločná nehnuteľnosť, chátra, ani povala nevieme v akom je stave, podlahy, ja som tam nebola 15 rokov vnútri," vraví suseda Vierka. Trojizbový byt po smrti majiteľky zdedila dcéra, sídlo podnikania tam má vnuk.

​ Ale v byte už roky nik nebýva – teda až na holuby. Okná pootvárané dokorán v lete aj v zime im poskytli útočisko. Majiteľku vyzvali, aby prišla, no nestalo sa. 

Riziko nákazy 

"Majiteľka nezabezpečila okná na svojej nehnuteľnosti a tým umožnila vlietanie voľne žijúcich vtákov, pričom tie môžu byť rizikom nákazy pre ľudí," vraví policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Ornitóza, tuberkulóza, vtáčia chrípka, ale aj salmonelóza či kliešťová encefalitída. To všetko ohrozuje obyvateľov domu, ktorí na rozdiel od majiteľov holubieho bytu, v dome aj bývajú. Na prípad Televízia JOJ upozornili už v auguste minulého roka. Syn majiteľky sa nám vtedy dušoval: "Ono to bolo naplánované, že ďalšie zabezpečovacie opatrenia by sa mali urobiť už tento mesiac, uvidíme, ako to vyjde."

Situácia sa ale ani po takmer roku nezmenila. Neznesiteľný zápach z bytu na druhom poschodí sa susedia snažili stlmiť aspoň lepiacimi páskami. "No veľmi sa bojíme o svoje zdravie, dole bývajú tri detičky, takže to nie je jedno," povedala Vierka. 

Termín nápravy 

Televízia JOJ oslovila syna majiteľky bytu. Vraj to už chcel riešiť, ale nemohol a zaznel aj termín nápravy. "Budúci týždeň v pondelok, v utorok, v streda nechcem hovoriť presné termíny. To okno sme nechali otvorené z toho dôvodu, aby tie holuby mohli lietať von a dnu, aby to tam nezdochlo, lebo by to bola horšia verzia," vysvetľuje. 

Prípad už riešia aj orgány. "Polícia prípad rieši ako prečin šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy