Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Špeciálna návšteva v zámockom parku. Počas noci sa tam prechádzali diviaky
Zdielať na

Špeciálna návšteva v zámockom parku. Počas noci sa tam prechádzali diviaky

HUMENNÉ / Na Humenský zámok ročne zavítajú tisíce ľudí, ale návšteva, akú mali v zámockom parku o druhej hodine ráno, prekvapila. Prišli sa tam poprechádzať diviaky. Ich nočný výlet po Humennom zachytil náhodný okoloidúci.

Z ľudí obavu nemali. Kým pred poľovníkom diviačia zver v lese uteká, táto nebojácna trojica si z ľudí ťažkú hlavu nerobila. "Je to neobvyklé správanie,
sú to mladé diviaky, ktoré si možno hľadajú nové teritórium. V noci ich nič nevyrušovalo, tak došli do centra mesta," uviedol Jaroslav Dutko, predseda poľovníckej komisie OPK Humenné. Humenské námestie si vychutnali. Od busty Milana Rastislava Štefánika sa presunuli smerom k zámockému parku.

O pohybe diviačej zveri dostali mestskí policajti za posledné dni viacero hlásení. "Volali, že popred dom prechádza deväť diviakov. Tieto diviaky sa pohybovali smerom k amfiteátru a skanzenu, schádzali až do lokality centra mesta," opísal udalosti Marián Zub, náčelník MsP Humenné.

Diviaky potrápili aj obyvateľov Lipovej ulici. Návštevy v záhradách ľudí pripravili o úrodu. "Najprv som nechcela vlastným očiam veriť, že čo to je, až keď som rypák uvidela," potvrdila Mária Jenčíková, obyvateľka Humenného. "Ja som sa tak zľakla, že som vybehla von a nemala som nič iné po ruke, len metlu. Reku, fras teba zoberie, no keď skočí na mňa, koniec mi," dodala ďalšia z obyvateliek Mária Jenčíková.

Keďže sa pohybujú v obytnej zóne, vytiahnuť zbraň nemožno. "Jediná možnosť je krajná núdza, keby nedajbože došlo k útoku na človek, vtedy môže policajt použiť zbraň," informoval Jaroslav Dutko. "Chlapci sú zdatní, sú medzi nimi aj poľovníci, bežné opatrenie vedia urobiť, zver zahnať z obytnej zóny, hlavne, aby nedošlo k útokom na obyvateľov mesta," dodal Marián Zub.

Na divú zver a špeciálne diviaky treba dávať pozor aj na cestách. Neďaleko Zvolena do diviaka narazili dve autá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy