Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na severe Slovenska sa medveď prechádzal po dedine. Tak skoro asi neodíde
Zdielať na

Na severe Slovenska sa medveď prechádzal po dedine. Tak skoro asi neodíde

MNÍŠEK / Na slovensko-poľskom pohraničí si medveď urobil medovú hostinu. Nikto si nevie vysvetliť, odkiaľ tento maškrtník prišiel. Miestni obyvatelia sú ale presvedčení o tom, že tak skoro z ich dediny neodíde. Odfotili ho pri večernej prechádzke priamo v centre obce.

Na hraničnom priechod do Poľska v Mníšku nad Popradom prekvapila miestnych ľudí vzácna návšteva. Nevedno, či to bol zvierací turista poľský, ktorý si zašiel na návštevu na Slovensko alebo to bolo opačne. Starosta TV JOJ povedal, že medveď sa po dedine potuluje už dlhšiu dobu a začal robiť neporiadok. "Rozhádzal úle jednému včelárovi. Takže tá škoda je značná, nakoľko vieme, aké je obdobie, kedy včelári by mali tento med už stáčať, tak prišiel macko a im to spapal," vraví starosta obce Peter Žemba.  

Na videu, ktoré nakrútil poľský cyklista, sa medveď objavil v centre dediny počas dňa na ceste, kde je dosť rušno. "Sa nám tu udomácnil, tak musíme robiť nejaké opatrenia," dodal Žemba. 

Ľudia o tejto návšteve vedia a majú sa na pozore. Navyše dedina je hubárskym rajom v tomto regióne. Medvede sa tam často nevyskytujú a dúfajú, že aj tento sa sem iba zatúlal. V dedine je veľa domov, ktoré si ľudia postavili na okolitých lazoch. Paradoxne, tam medveďa nevideli. Aj ich prekvapilo, že si vybral rušné centrum dediny, kde je plno áut.

Pozrite si reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy