Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rastislav, ktorý nafúkal viac ako 3 promile, si po nehode znova sadol za volant
Zdielať na

Rastislav, ktorý nafúkal viac ako 3 promile, si po nehode znova sadol za volant

KAMIENKA / Vodič, ktorý vo štvrtok havaroval s tri a pol promile, opäť šoféroval. Tentoraz sme ho však našli za volantom kosačky. Štyridsaťjedenročný Rastislav tvrdí, že ho všetko veľmi mrzí. Otázka je, kto mu to ešte uverí. Ako sám prezradil, o vodičský preukaz prišiel už asi štyrikrát.

Muž sa po nehode vo štvrtok ledva udržal na nohách. S autom vyšiel na zvodidlá a prevrátil sa na strechu. Vo vnútri bol aj spolujazdec, ktorý tiež nebol triezvy. Miestni ani nechcú pomyslieť, čo všetko sa mohlo stať. "Ja som nikdy v živote nikoho nezabil. Mohol som, ale nezabil som," povedal vodič Rastislav.  Vodiča, ktorý šoféroval s 3,5 promile, reportérka TV JOJ Katarína Kleknerová našla v obci pri verejnoprospešných prácach. Rastislav je zamestnaný na obecnom úrade v rámci aktivačných prác. Podľa starostu obce je to veľmi zručný a šikovný chlap. No len dovtedy, kým si nevypije. "Ale rozhodne, že ma to mrzí, ale čo, už s tým nič nenarobím. Jedno dobre, že nikomu sa nič nestalo, plechy ma vôbec netrápia," poznamenal Rastislav. 

Polícia ho obvinila z trestného činu ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky. Muž nám, že o vodičský preukaz prišiel už viackrát. Obvinený Rastislav zatiaľ svoj trest nepozná. V podobných prípadoch, kedy vodiči jazdia pod vplyvom alkoholu však môže súd nariadiť okrem trestu aj povinnosť podstúpiť liečenie.  "Súd môže páchateľovi, ktorý spáchal trestný čin pod vplyvom návykovej látky, uložiť ochranné liečenie, a to buď ambulantnou alebo ústavnou formou," vyjadrila sa právnička Valéria Brečková. Liečenie si podľa právničky uhrádza odsúdený. "Ak by takéto rozhodnutie súdu nerešpektoval, trest môžu premeniť z podmienečného na nepodmienečný," dodala Brečková. 

Pozrite si reportáž, ako sa celá nehoda odohrala:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy