Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zdravotná sestra, ktorá cez víkend v službe nafúkala 2,5 promile, v pondelok pracovala
Zdielať na

Zdravotná sestra, ktorá cez víkend v službe nafúkala 2,5 promile, v pondelok pracovala

KOŠICE / Viac ako 2,5 promile nafúkala zdravotná sestra v detskej ambulancii v Moldave nad Bodvou v okrese Košice - okolie. Opitú sestričku policajti zadržali a priamo z ambulancie eskortovali na policajné oddelenie. Prípad sa stal v piatok napoludnie, v pondelok sestrička ordinovala ako keby sa nič nestalo.

K incidentu došlo priamo na poliklinike. Rozhorčení rodičia zavolali v piatok na políciu s tým, že zdravotná sestra v ambulancii pre deti a dorast ordinuje opitá. "Policajná hliadka toto tvrdenie preverila a vykonaná dychová skúška jeho pravdivosť potvrdila. Službukonajúca sestra v čase služby nafúkala 2,5 promile," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Polícia už začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"V ďalšom priebehu vyšetrovania bude potrebné podrobne zadokumentovať rozsah pracovnej náplne a rozsah pracovných činností podozrivej tak, aby bolo možné ustáliť prípadnú trestnú zodpovednosť za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedol hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. 

Rodičia tvrdia, že so sestričkou nikdy predtým podobné problémy neboli a s jej prácou sú spokojní. Pani Helena ordinovala aj v pondelok. Ambulancia bola aj napriek tomu plná pacientov. Lekárka štáb TV JOJ vyhodila a na kameru sa aj so sestričkou vyjadriť odmietli.

Personálne dôsledky za prácu s deťmi pod vplyvom alkoholu môže v tomto prípade len zamestnávateľ, a teda lekárka. Situáciou sa bude zaoberať aj Košický samosprávny kraj. "O tomto poľutovaniahodnom čine sme sa dozvedeli až z médií. S poskytovateľom zdravotnej starostlivosti sa skontaktujeme a prešetríme, či je jeho ambulancia dostatočne personálne zabezpečená a či je zabezpečený aj jej ďalší chod," uviedla hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja Anna Činčárová. 

Pozrite si archívnu reportáž. Takýto prípad, žiaľ, na Slovensku nie je jediný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy