Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Začali sa tropické dni: Pripravte sa na vysoké teploty a dusno
Zdielať na

Začali sa tropické dni: Pripravte sa na vysoké teploty a dusno

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Počasie bude aj v nasledujúcich dňoch pod vplyvom oblasti vyššieho tlaku vzduchu, ktorý bude pozvoľna slabnúť. Pre naše počasie to bude znamenať jedno-stále bude teplo. Ale pretože je veľmi veľa vlhkosti v atmosfére, bude sa veľmi rýchlo už dopoludnia tvoriť oblačnosť a v nej budú prehánky, prípadne ja búrky.

Prehánky a búrky môžu byť lokálne aj intenzívne a sprevádzané aj vyššími zrážkovými úhrnmi, a aj krúpami. V pondelok počítajte s dennou teplotou od 23 do 30°C a všetko nasvedčuje tomu, že v pondelok, 3. júna, budeme mať u nás prvý tropický deň , t.j. deň, keď maximálna teplota dosiahne aspoň 30°C.

Podobné teploty vzduchu sa budú u nás objavovať počas celého týždňa. Máme teda pred sebou skutočne horúce júnové dni, ale pretože bude stále vlhko, počítajme aj s dusnom. Takéto dusné počasie môže byť nepríjemné pre ľudí trpiacich kardiovaskulárnymi problémami, astmou, alebo aj chronickými
chorobami.

"Slnečná obloha bude lákať chytať bronz. Aj tu ale buďte opatrní! UV index je na túto ročnú dobu vysoký, Má hodnotu 7, takže sa chráňte pred slniečkom kvalitným krémom s vysokým UV filtrom, dostatočne sa hydratujte a chráňte si aj hlavu nejakou prikrývkou, aby ste do horúcich dní nešli doslova omámení slnkom," upozornila meteorologička z Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Akou predpoveďou sa treba riadiť a kedy je najpresnejšia? Toto všetko prezradila v rozhovore meteorologička Miriam Jarošová. Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy