Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kuriózny prípad z Hurbanova. Za jedny opraty si dvaja pohoniči sadli opití len pár hodín po sebe
Zdielať na

Kuriózny prípad z Hurbanova. Za jedny opraty si dvaja pohoniči sadli opití len pár hodín po sebe

HURBANOVO / Policajná hliadka z Hurbanova zastavila a kontrolovala v pondelok asi o pol jedenástej v noci v obci Chotín pohoniča konského povozu. Dychová skúška u 52-ročného muža preukázala 1,9 promile. Polícia ho teda zadržala a obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Tým ale skutočný príbeh nekončí.

Povoz s naloženými pomyjami ťahaný žrebnou kobylou, zastavili policajti o pol jedenástej v noci v Chotíne. Nepozdávala sa im jazda po strede cesty. "Dychová skúška u 52-ročného muža preukázala 1,9 promile alkoholu," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková. Ferdinand prenocoval v cele policajného zaistenia. Za jazdu pod vplyvom alkoholu bol odsúdený v superrýchlom konaní. "Dostal som tri mesiace, podmienečne," povedal Ferdinand.

Za opraty povozu sa potom posadil jeho spolujazdec a pokračoval v jazde. Asi o dve hodiny neskôr kontrolovala policajná hliadka z Bátorových Kosíh ten istý povoz. Jeho pohonič nafúkal 2,04 promile. Aj on skončil v policajnej cele a bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za to ho neminul taktiež trojmesačný podmienečný trest.

Kobylka s povozom, na rozdiel od majiteľa a jeho kamaráta, sa domov dostala až nadránom. 

Polícia upozorňuje, že alkohol za volant nepatrí, dodáva tiež, že ani za opraty konského povozu.

​Pozrite si archívnu reportáž o pôvodnej podobe konského póla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy