Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Šokujúce odhalenie! Mŕtvych stále pochovávajú s hadičkami
Zdielať na

Šokujúce odhalenie! Mŕtvych stále pochovávajú s hadičkami

Zdroj: TV JOJ

Mŕtvych naďalej pochovávajú s hadičkami, kanylami, či umelým vývodom na tele.

Niekoľkí muži zomreli v bratislavských nemocniciach za posledné dva roky a do truhly sa dostali aj s hadičkami, kanylami, či umelým vývodom na tele. Či už po pitve alebo bez nej. Nemocnice i Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostivosťou, ktorým patria patologické pracoviská, sa od fotiek, ktoré ma televízia JOJ k dispozícií, od zodpovednosti dištancujú. 

TV JOJ

TV JOJ

TV JOJ

Podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice v Bratislave Rút Geržovej musia zosnulého odovzdať patológovi, pretože to je "naša" povinnosť. Úrad  pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa k týmto fotkám nevyjadril, pretože ide o nekonkrétne osoby. Riaditeľ pohrebníctva Miroslav Hrádek má v tom jasno.

"Pre mňa je to nepochopiteľné, prečo zdravotnícke zariadenie v momente smrti, respektíve patológia neodstráni zo zosnulého takéto predmety, ktoré sú v rozpore s etikou pochovania," povedal.

Odvysielaním šokujúcich záberov mŕtvych v TV JOJ sa spustila lavína reakcií. Prípadom sa okamžite začal zaoberať Úrad regionálneho verejného zdravotníctva. Súhlasí s tým, že ide o zjavné porušenie zákona o pohrebníctve.

O vysvetlenie celej kauzy požiadali hygienici Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. A stále čakajú na odpoveď... Úradu pre dohľad ani nemocniciam za chyby a zanedbanú starostlivosť o mŕtve telo, zatiaľ žiadne sankcie nehrozia. Zákon na to doteraz nemyslel. Aj na tento fakt budú myslieť autori novely zákona o pohrebníctve.   

Dnes popoludní sa redaktor televízie JOJ exkluzívne dopátral k novým fotkám. Vznikli začiatkom júna, necelý týždeň po odvysielaní prvej reportáže o tomto šokujúcom fakte. Aj mŕtva žena, ktorá zomrela v ružinovskej nemocnici ani nie pred mesiacom, ktorú následne previezli na patológiu na Sasinkovej ulici skončila tiež s nebezpečným biologickým odpadom a hadičkami na tele. 

Ani novela pohrebného zákona, mastné pokuty či medializácia problému zrejme nič na veci nezmení, pokiaľ úrady i nemocnice nevyvodia konkrétnu personálnu zodpovednosť voči zdravotníckemu personálu.


   
 

Zdielať na

Najčítanejšie správy