Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej si pripomenuli prostredníctvom spomienkového koncertu
Zdielať na

Pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej si pripomenuli prostredníctvom spomienkového koncertu

GREGOROVCE / Niečo nie je v poriadku s krajinou, kde sa strieľajú mladí ľudia. Tieto slová včera z pódia adresoval spevák Richard Müller všetkým tým, ktorí prišli na Spomienkový koncert pre Jána a Martinu. Pre počasie ho preložili o dva týždne. Pôvodne sa mal uskutočniť na prvé výročie ich sobáša, ktorý plánovali. Šťastný a spokojný život dvoch mladých ľudí, ale prekazili chladnokrvní vrahovia.

Na pódiu sa striedali žánre. Po folklórnom súbore vystúpil v Gregorovciach Slovenský komorný orchester i speváčka Katka Koščová. "Je to úplne príšerné, že až takáto hrozná vec ľuďom otvorila oči, možno otvorila srdcia, ústa a vyhnala ľudí na námestia. Snáď to v nás bude naďalej žiť, tak nejako tlieť aspoň minimálne," verí speváčka Katka Koščová. 

"Ubehol rok a počas toho roka sa stalo veľa dôležitých vecí a mám pocit, že tie veci sú tak závažné, že by bolo pre mnohých ľudí dobré, keby sa o tom prestalo hovoriť," myslí si organizátor spomienkového koncertu Michal Kaščák. 

Záver spomienkového koncertu patril Richardovi Müllerovi. Aj on, rovnako ako všetci umelci, vystúpil v rodisku Martiny Kušnírovej bez nároku na honorár. 

"Je nám a vám všetkým jasné, pre koho sme prišli zahrať a zároveň proti komu. Nie je treba veľa slov, ale nie je to v poriadku s krajinou, kde sa strieľajú mladí ľudia," hovorí spevák Richard Müller. 

"Ten odkaz okrem NEZABUDNEME je aj SPOJILI NÁS. To, čo sa udialo minulý rok na Slovensku, spojilo mnoho ľudí, ktorým záleží na Slovensku a dokážu to ukázať," tvrdí Michal Kaščák. 

Dnes by oslavoval narodeniny Ján Kuciak. Marian Kočner tie svoje oslavuje za mrežami. Viac tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy