Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Omša a spomienkový koncert pre Jána a Martinu
Zdielať na

Omša a spomienkový koncert pre Jána a Martinu

GREGOROVCE / V Gregorovciach na východe Slovenska sa dnes konala omša a koncert. Práve z tejto obce totiž pochádzala snúbenica zavraždeného novinára Jána Kuciaka, Martina Kušnírová. Ide o spomienku na dvoch mladých ľudí, ktorí odišli na druhý svet za tragických okolností. Spomienka bola naplánovaná už pred dvoma týždňami. Presne po roku na víkend, keď sa mali zosobášiť. Plány vtedy prekazilo počasie. No dnes prišli do Gregoroviec stovky ľudí.

Takto pred rokom a dvoma týždňami si 5 mája mali povedať svoje áno. Plánovali spoločnú budúcnosť, snívali o spoločných výletoch. To všetko ale zrazu zmarili chladnokrvné plány bezcitných vrahov.

Kostolné zvony im mali vyzváňať. Nie však ako spomienka ale na znak nového spoločného života. Archeologička Martina a novinár Jano mali veľký zmysel pre spravodlivosť. A aj za to zaplatili životom. V kostole dnes boli iba tí, pred ktorými si mali povedať svoje áno. Ich užialení rodičia a blízki, ktorým ostali len spomienky.

Po omši začal na ihrisku v Gregorovciach koncert na počesť dvoch mladých ľudí. So slovami SME S VAMI po roku zamenili za NEZABUDNEME a SPOJILI NÁS. Vlani na koncerte vystúpila okrem iných aj Jana Kirschner. A slová Jánovho otca, ktoré tam odzneli, majú svoj význam ešte aj dnes: "Ja by som chcel akurát to, aby sa to naozaj vyriešilo, aby tá ich smrť nebola zbytočná."

Na spomienkovom koncerte vystúpili a ešte aj vystúpia umelci bez nároku na honorár. Na záver v rodisku Martiny Kušnírovej zaspieval Richard Muller.

Nedávno by Ján Kuciak (a paradoxne aj muž, obvinený z objednávky jeho vraždy) oslavoval narodeniny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy