Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V lesoch vyčíňa šelma. Odnieslo si to stádo oviec
Zdielať na

V lesoch vyčíňa šelma. Odnieslo si to stádo oviec

HANDLOVÁ / Nad Handlovou vyčíňa vlk, odnieslo si to stádo oviec. Dve noci po sebe útok šelmy neprežilo spolu 9 oviec. Majiteľ tvrdí, že ak bude vlk útočiť aj ďalej, bude musieť ovce ukryť do maštale.

Ovce spokojne odpočívali krátko po pol noci ich ale prekvapil vlk. "Zľakli sa, rozutekali, zišli dolu, začali sa krútiť," uviedol bača. Bača ovce priviedol na pašu iba pred pár dňami. Vlk ich tam okamžite našiel. "Som smutný, je to emocionálna strata, ten bača tu spí v maringotke. Máme tu medveďa, vlka, čakáme, že príde a urobí škodu," povedal riaditeľ Danil Frauenchuh.

​Bača, ktorý spal vonku sa snažil ovce ochrániť. Proti vlkovi ale nemal šancu. Ráno našiel štyri mŕtve ovce. "Tu jednu, tam druhá a tie dve sa museli zadusiť," opísal udalosti. 

Bača už má s vlkom z minulosti bohaté skúsenosti. Vie, že je na blízku a vráti sa. "Ja som ho videl, tam v kríkoch. Dnes na obed. v húštine stál. On príde isto," povedal bača a nemýlil sa. Počas ďalšej noci vlk zaútočil opäť, tentoraz zabil päť oviec. "Ja chcem plakať. My chceme dobre robiť, nemáme ako náš majetok chrániť," dodal Danil Frauenchuh. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy