Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodkyni zachránili život v deň jej narodenín
Zdielať na

Dôchodkyni zachránili život v deň jej narodenín

BANSKÁ BYSTRICA / Zranená dôchodkyňa ležala bez pohnutia na balkóne a sama si nedokázala pomôcť. Susedia si všimli krv, ktorá kvapkala na zem pred panelákom. Pohotoví policajti vyrazili dvere a žene pomohli.

Šesťdesiatosemročná dôchodkyňa bezvládne ležala na balkóne na šiestom poschodí. Bola zranená a jej stav bol natoľko vážny, že si sama nevládala privolať pomoc. V paneláku nikto netušil, aká dráma sa za dverami jej bytu odohráva. Susedia spozorneli, až keď si všimli stopy krvi. "Ráno manželka zistila stopy krvi na balkóne, zistili sme, že kvapká z poschodia a počuli sme vzdychy," hovorí Milan Zemko, sused dôchodkyne. 

​Nikto nevie, ako dlho žena na chladnej zemi balkóna ležala. V byte býva sama a po tom, ako zrejme nešťastne spadla, jej nemal kto pomôcť. "Je možné, že to bolo dlhšie, lebo suseda videla krv na zemi už večer," dodáva sused. Do zamknutého bytu sa susedia dostať nevedeli. Policajti, ktorí skoro ráno končili nočnú službu, museli dvere do bytu vyraziť.

"Po príchode na miesto bolo zistené, že staršia pani je v ohrození života, hliadka jej poskytla prvú predlekársku pomoc," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. "Násilím otvorili dvere, pomohli jej, priviedli ju k životu a odviezli do nemocnice," tvrdil jej sused. Žena krvácala a bez rýchlej pomoci to mohlo skončiť fatálnymi následkami. Policajti pritom zachránili dôchodkyni život práve v deň jej narodenín. 

Luxusnú loď pre technické problémy museli evakuovať. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy