Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Železnice posilňujú pred sviatkami vlaky. Do niektorých sa ešte dostanete
Zdielať na

Železnice posilňujú pred sviatkami vlaky. Do niektorých sa ešte dostanete

BRATISLAVA / V súvislosti s veľkonočnými sviatkami Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) posilňuje dopravu. Vypravia dva mimoriadne rýchliky, 18 posilových vlakov a dopravu posilní aj ďalších 66 vozňov, ktoré budú radené vo vlakoch InterCity, v rýchlikoch a v regionálnych rýchlikoch, či v osobných vlakoch.

Mimoriadny rýchlik R 11609 (Bratislava hl. st. 13:49 – Košice 19:46) išiel už v stredu 17. 4. 2019. Opačným smerom bude v utorok 23. 4. 2019 vypravený druhý mimoriadny vlak R 11610 (Košice 14:14 – Bratislava hl. st. 20:16). 

S ohľadom na technické možnosti budú operatívne posilňované vybrané pravidelné vlaky kategórií IC, Ex, R, RR, REX a Os. "ZSSK vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období odporúča cestujúcej verejnosti, aby si cestovné doklady zaobstarala v dostatočnom časovom predstihu. Cestovné lístky a rezervácie miesta si cestujúci môžu zakúpiť nielen v pokladniciach ZSSK, ale pohodlne aj prostredníctvom nového responzívneho e-shopu či mobilnej aplikácie Ideme vlakom. V záujme osobného komfortu odporúčame cestujúcim aj zabezpečenie miesteniek, hoci väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková," informuje hovorca ZSSK Tomáš Kováč. 

ZSSK

ZSSK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy