Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Z výletu v Česku si priniesli drogy. Jeden z mužov už bol pritom raz trestaný
Zdielať na

Z výletu v Česku si priniesli drogy. Jeden z mužov už bol pritom raz trestaný

Archívna reportáž

BANSKÁ BYSTRICA / Výlet do Česka nebol pre dvoch mužov úplne nezištný. Kúpili si tam totiž viac ako 143 gramov marihuany. Keď ich polícia zadržala, zistila, že jeden z mužov už bol za drogy v minulosti odsúdený. Hrozia im tresty od 5 do 15 rokov.

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva v Banskej Bystrici obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných látok a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 34-ročného Davida z Oždian," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zároveň z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania obchodovania s nimi, vyšetrovateľ obvinil 36-ročného Viliama z Rimavskej Soboty.

Dávid si v pondelok v Česku zadovážil asi 143 gramov marihuany, Viliam šoféroval po ceste späť na Slovensko. Časť z "tovaru" mu Dávid daroval ako odmenu za odvoz. V noci však Dávida polícia zastavila medzi obcami Ružová osada a Ožďany. "V aute našli 2 igelitové sáčky s obsahom vysušeného rastlinného materiálu zelenej farby. Podľa predbežných výsledkov expertízy zaistené množstvo zodpovedá najmenej 292 bežným jednotlivým dávkam drogy," uviedla ďalej Faltániová. 

Obvinený David sa tohto konania dopustil aj napriek tomu, že už bol za zločin drogovej trestnej činnosti odsúdený v roku 2012. Polícia ho umiestnila do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Hrozí mu 10 až 15 rokov za mrežami. 

Obvinený Viliam bude stíhaný na slobode a za prečin, ktorého sa dopustil, mu hrozí odňatie slobody až na 5 rokov. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy