Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marček, ktorý je obvinený v prípade vraždy Kuciaka, mal mať prsty aj v ďalšej vražde
Zdielať na

Marček, ktorý je obvinený v prípade vraždy Kuciaka, mal mať prsty aj v ďalšej vražde

BRATISLAVA, KOLÁROVO / Jeden z mužov, obvinených v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, má byť spájaný aj s ďalšou vraždou.

Podľa portálu tvnoviny.sk sa mal k 3 roky starej vražde podnikateľa z Kolárova priznať Miroslav Marček - teda muž, ktorý mal byť vodičom údajného vraha Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prokuratúra to však oficiálne odmieta potvrdiť.

"Vzhľadom na prebiehajúce úkony a skutočnosť, že v predmetnej veci nebolo doteraz vznesené obvinenie konkrétnej osobe, sa nebudeme k veci vyjadrovať, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie," uviedla hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

"V tejto chvíli môžeme povedať len toľko, že prebiehajú procesné úkony," vyjadrila sa aj policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. O údajnom priznaní nevie ani Marčekov advokát - zdôraznil však, že ho zastupuje iba vo veci vraždy Jána Kuciaka. Faktom je, že pred pár dňami Marčeka privezli priamo do domu zavraždeného podnikateľa.

Ďalšia vražda na krku?

Prípad vraždy z roku 2016 ožil podľa Daniela Lipšica po výpovedi Zoltána Andruskóa, ktorý má ako jediný spolupracovať s políciou. "On vypovedal o tom, že keď bol oslovený s objednávkou na vraždu doktora Žilinku a mojej osoby, tak kontaktoval obvinených Szaba a Marčeka, kedže vedel od nich, kedže sa mu v minulosti priznali, že spáchali už jednu úkladnú vraždu." 

Uvádza sa to aj v uznesení o vznesení obvinenia Mariánovi Kočnerovi, ktorý má Televízia JOJ k dispozícii:"... oslovil Tomáša Szaba a Miroslava Marčeka, nakoľko zabili v Kolárove podnikateľa Petra Molnára, bola im povedaná aj odmena, ktorú by dostali."

Zavraždený podnikateľ

Štyridsaťročného podnikateľa Molnára zavraždili dvoma ranami v jeho vlastnom dome koncom roka 2016. Mal byť priateľom bývalého vojaka Marčeka a bývalého policajta Szaba. Ak by sa k jeho vražde Marček skutočne priznal, podľa právnika by mal vyšetrovateľ automaticky vzniesť obvinenie. A to sa ešte nestalo.

"Budú prebiehať všetky procesné úkony a tiež nie je vylúčené to, že tento skutok bude vyšetrovať ten istý tím, ktorý vyšetruje vraždu Kuciaka a Kušnírovej," povedal advokát Milan Ficek. 

Mimoriadny trest

Obom obvineným mužom v kauze popravy novinára a jeho snúbenice Miroslavovi Marčekovi aj Tomášovi Szabovi už teraz hrozí mimoriadny trest. Ak sa ale potvrdí, že spáchali ďalšiu úkladnú vraždu, ich situácia bude ešte komplikovanejšia.

"Ak by to bola pravda, tak by to zvierohodňovalo výpovede Zoltána Andruškóa aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a v prípade prípravy ďalších vrážd," dodal Lipšic. 

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy