Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Naháňačka v hlavnom meste má dohru. Polícia prezradila, čo incidentu predchádzalo
Zdielať na

Naháňačka v hlavnom meste má dohru. Polícia prezradila, čo incidentu predchádzalo

BRATISLAVA / Šialená jazda v hlavnom meste má dohru. Žena, ktorá vo štvrtok unikala pred policajnými hliadkami, kde padli aj výstrely, je už obvinená. V piatok polícia ozrejmila, čo naháňačke predchádzalo.

Všetko začalo vo štvrtok okolo 8:00 hodiny ráno. Bratislavčanka na starom peugeote išla krížom krážom po diaľničnom obchvate, až narazila do jedného auta. Miesto toho, aby zastavila, z miesta nehody ušla. Policajná hliadka o nejaký čas auto spozorovala odstavené na krajnici.

"Nakoľko vodička tohto vozidla hliadke uviedla, že vozidlo má poruchu a hliadka nedisponovala označovacími prekážkami NDS, existovalo zvýšené riziko vzniku dopravnej nehody," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Z tohto dôvodu jej policajti spravili eskortu a doprevadili ju na policajné oddelenie. "Vodičke bola vykonanou dychovou skúškou nameraná prítomnosť alkoholu v dychu, dychová skúška skončila s výsledkom 0,12 mg/l alkoholu v dychu," dodal Szeiff. 

Podľa informácií TV JOJ začala Andrea na oddelení vyvádzať a žiadala lekársku pomoc, ktorá ju po príchode zobrala do nemocnice. Tam jej urobili všetky potrebné testy a odbery a prepustili ju. "V poludňajších hodinách sa vodička dostavila opäť na oddelenie diaľničnej polície, kde jej bolo oznámené zadržanie jej vodičského preukazu z dôvodu spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," poznamenal Szeiff. 

Ani zákaz šoférovania žene nebránil v ďalšej ceste. Sadla do auta a naštartovala. Policajti jej v tom chceli zabrániť, no márne. Andrea dupla na plyn a vozidlo nasmerovala rovno na jedného z policajtov, ktorý odskočil v poslednej chvíli. Policajti rýchlo sadli do auta a začala sa naháňačka. Žena unikala od Domkárskej ulice cez okolité úzke uličky až do záhradkárskej oblasti. Na výzvy ani výstrel do vzduchu nereagovala a rútila sa ďalej. Zastavila, až keď jej policajti prestrelili obe pneumatiky.

"Vodička odmietla z vozidla vystúpiť, nerešpektovala výzvy policajtov a kládla odpor. Z uvedeného dôvodu boli voči nej použité donucovacie prostriedky a bola obmedzená na osobnej slobode," hovorí Szeiff. Andrea skončila s putami na rukách v policajnom aute. Do reči jej veľmi nebolo a maskovala sa tmavými okuliarmi a kapucňou na hlave. Andrea (41) je už obvinená z útoku na verejného činiteľa a v prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 3-8 rokov. 

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy