Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bratislavskí policajti zachránili 43-ročnú ženu v poslednej chvíli
Zdielať na

Bratislavskí policajti zachránili 43-ročnú ženu v poslednej chvíli

BRATISLAVA / Po vyostrenej hádke 43-ročná žena utiekla z domu. Políciu privolal jej muž, ktorý mal obavy o jej život. Nemýlil sa. Žena si pokúsila siahnuť na život a užila veľa liekov. Keď zbadala políciu, chcela utiecť. To už ale tabletky začali účinkovať a stratila vedomie a v okolí úst mala penu. Policajti museli konať rýchlo.

K incidentu došlo počas februára v bratislavskom Ružinove. Okolo 22:00 polícia dostala oznámenie od muža, ktorý sa pohádal so svojou ženou. Tá následne z domu odišla a on sa obával o jej život. Vyrazili teda do Vlčieho hrdla, aby oznam preverili. 

"Po skontaktovaní s oznamovateľom, ktorý im uviedol popis jeho manželky, sa pustili do prepátravania okolia," opisovala udalosti policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Netrvalo dlho a polícia spozorovala v záhradkárskej oblasti ženu. Keď ich zbadala, rozbehla sa smerom k Dunaju. "Policajtom sa podarilo ženu dobehnúť avšak tá následne stratila vedomie. Okrem toho si policajti všimli, že žena mala penu okolo úst," pokračuje Slamková. Konať tak museli rýchlo, pretože mali podozrenie, že užila lieky. 

Jeden z policajtov preto vtlačil žene prsty do úst, aby spustil dávanie a druhý zavolal záchranárov. Pretože uvedené miesto sa nenachádzalo v blízkosti žiadnych budov s popisnými číslami a bolo náročné presne určiť jeho polohu, jeden člen hliadky išiel aj s vozidlom záchranárom oproti. Počas toho druhý z policajtov uložil ženu do stabilizovanej polohy a následne až do príchodu záchranárov jej opakovane poskytoval prvú pomoc, pretože niekoľkokrát stratila vedomie a prestala dýchať.

Zachránená 43-ročná Bratislavčanka bola následne odovzdaná do starostlivosti privolaným záchranárom, ktorí ju previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Za tento záchranársky čin boli  policajti mimoriadne povýšení do hodnosti podpráporčík.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, kedy pomoc polície zachránila ľudský život: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy