Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Z Pavla sa stala Dáša. Postava zo seriálu Most búra predsudky
Zdielať na

Z Pavla sa stala Dáša. Postava zo seriálu Most búra predsudky

BRATISLAVA / Opäť sme zamierili do drsného kraja severných Čiech, kde sa odohráva dej kultového seriálu Most, ktorý už mieri aj na slovenské obrazovky. Pavol, neskôr Dáša, je vraj najdôležitejšia postava, okolo ktorej sa odohrávajú osudy všetkých ostatných.

Pavol, po preoperovaní Dáša, sa vracia do rodného Mostu a túži po tom, aby ju okolie prijalo ako ženu. Rozhodne to nie je jednoduché a sprevádzajú ju rôzne vtipné, vážne, kruté, ale aj romantické situácie. Herečka Erika Stárková, ktorá je spolovice Slovenska, dala do postavy Dáši všetko. "Každá rola je pre mňa životná," hovorí herečka. Pre transsexuálov je táto postava ako zjavenie. Vraj pre nich urobila viac ako 1 000 mediálnych kampaní. Zrazu sa o nich hovorí častejšie, pričom ešte prednedávnom bola táto téma tabu. 

Príkladom je aj Karel Pavlica, ktorý bol do dospelosti ženou, teraz je z neho už muž a je na to hrdý. Aj keď sa Stárková venuje už iným projektom, s transsexuálmi sa stále stretáva a pomáha im v ich propagácii. Aj život Dáši a iných hrdinov môžete sledovať v seriáli Most. 

Ďalší herec zo seriálu Most si svoju seriálovú úlohu sám pretvoril: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy