Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
SERVISNÁ TÉMA: Takto sa správne jazdí v buspruhu
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA: Takto sa správne jazdí v buspruhu

BRATISLAVA / Autobusy budú mať počas rozsiahly dopravných obmedzení v Bratislave viacero úsekov s vyhradenými pruhmi. Polícia na svojom facebooku radí, ako v nich majú jazdiť osobné autá.

"Pozrite sa, ako sa v nich môžu pohybovať vodiči ostatných vozidiel. Pozor, iba v takých prípadoch, ak tam nebude značka, ktorá im bude akýkoľvek vstup zakazovať," uviedla polícia na svojom facebooku. Auto smie vstúpiť do bus pruhu v prípade, ak je tento pruh odbočovací a auto potrebuje odbočiť. 

Od piatkového večera čakajú Bratislavu veľké dopravné obmedzenia. Dôvodom je výstavba obchvatu D4 R7 a autobusovej stanice Mlynské Nivy. Najväčší nápor a prvý veľký kolaps sa očakáva v pondelok ráno. 

Operačné stredisko

​V piatok ráno zvolal tlačovku primátor Bratislavy Matúš Vallo. Bratislavčanom má pomôcť novozniknuté operačné stredisko. Verejnosti bude od pondelka 18. februára k dispozícii telefónna linka, na ktorú môžu ľudia v pracovné dni od 6:00 do 22:00 hlásiť problémy v doprave, alebo klásť otázky v súvislosti s dopravnými riešeniami. Informoval o tom hovorca magistrátu Peter Bubla. Občanov mesto žiada, aby v prípadoch, ak nejde o záchranu života, zdravia či majetku, nevolali na tiesňové linky, ale aby telefonovali na linku operačného strediska 0800 242 000.

Už od piatkového večera, keď uzavrú viaceré zjazdy z Prístavného mosta pre výstavbu bratislavského obchvatu, a následne od pondelka čakajú Bratislavu dopravné zmeny. Od pondelka rána bude totiž pre všetku dopravu uzatvorená aj rušná ulica Mlynské nivy pre výstavbu novej autobusovej stanice. Magistrát požiadal ľudí, aby čo najviac využívali hromadnú dopravu, a aspoň čiastočne sa tak vyhli zápcham. Na riadenie dopravy budú využité aj inteligentné semafory, ktoré budú linky hromadnej dopravy púšťať prednostne. Inštalované budú vo Vrakuni na križovatke ulíc Uzbecká a Vrakunská, kde majú vozidlá MHD najväčšie zdržania.

Na internetovej stránke magistrátu budú k dispozícii aj živé zábery z kamier, ktorých je na kritických úsekoch nainštalovaných 15. "Dávame k dispozícii prenosy z niektorých z 15 našich kamier z operačného strediska, aby si ľudia mohli pozrieť dopravnú situáciu v reálnom čase na úseku, ktorým sa chystajú prechádzať,“ uviedol magistrát. Na všetkých dôležitých križovatkách v najviac dotknutej oblasti Bratislavy budú tiež posilnené policajné hliadky. Všetky informácie týkajúce sa dopravných obmedzení sú na stránke www.zvladneme.to. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy