Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie

Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie

BRATISLAVA / Po aktuálnom škandále s nekvalitným mäsom z Poľska sa ozvali aj slovenskí hydinári s opakovanou výzvou, aby sa ľudia zaujímali o pôvod potravín a kupovali prednostne slovenské mäso. To je podľa nich pravidelne a prísne kontrolované veterinármi a preto bezpečnejšie, ako mäso napríklad z Poľska či z krajín mimo Únie.

Hydinári navrhujú zlepšiť aj informovanosť spotrebiteľov o pôvode mäsa, a to aj priamo v jedálnych lístkoch reštaurácií. "Aj dnes má zákazník v reštaurácii nárok na to, aby sa dozvedel, odkiaľ konkrétna potravina pochádza. Takže pýtajte sa v reštauráciách. Čo sa týka obchodov, tam máte nárok na takzvané katalógové listy, kde sa dozviete, odkiaľ pochádza konkrétny výrobok a aké má zloženie," uviedol hovorca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Michal Feik. 

"V prípade, ak by to bolo priamo na jedálnom lístku, tak by tam museli túto krajinu uviesť, bolo by to skontrolovateľné a v prípade zavádzania aj postihnuteľné," povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska.

Škandál s poľským mäsom vyvolal búrku reakcií po celej Európe. Slovo dostali aj lekári.

Zdroj: noviny.sk

Najnovšie na JOJ.SK

Prečítajte si tiež

TV Program

21:45 INKOGNITO
22:55 S PRAVDOU VON
00:20 Myšlienky vraha II.
20:25 Let Fénixa
22:55 INFORMÁCIE PRE TIPUJÚCICH
22:55 18 ROKOV S TV JOJ
22:00 C.S.I.: Kriminálka Las Vegas III.
22:55 ŽREBOVANIE
23:10 Paranormálne záhady V.
22:20 Rev a motoroví miláčikovia I.
22:40 Požiarnik Sam X.
22:55 Okido II.
22:20 Ve stínu slávy
23:55 Pět nejlepších
01:35 Venuše v kožichu