Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie

Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie

BRATISLAVA / Po aktuálnom škandále s nekvalitným mäsom z Poľska sa ozvali aj slovenskí hydinári s opakovanou výzvou, aby sa ľudia zaujímali o pôvod potravín a kupovali prednostne slovenské mäso. To je podľa nich pravidelne a prísne kontrolované veterinármi a preto bezpečnejšie, ako mäso napríklad z Poľska či z krajín mimo Únie.

Hydinári navrhujú zlepšiť aj informovanosť spotrebiteľov o pôvode mäsa, a to aj priamo v jedálnych lístkoch reštaurácií. "Aj dnes má zákazník v reštaurácii nárok na to, aby sa dozvedel, odkiaľ konkrétna potravina pochádza. Takže pýtajte sa v reštauráciách. Čo sa týka obchodov, tam máte nárok na takzvané katalógové listy, kde sa dozviete, odkiaľ pochádza konkrétny výrobok a aké má zloženie," uviedol hovorca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Michal Feik. 

"V prípade, ak by to bolo priamo na jedálnom lístku, tak by tam museli túto krajinu uviesť, bolo by to skontrolovateľné a v prípade zavádzania aj postihnuteľné," povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska.

Škandál s poľským mäsom vyvolal búrku reakcií po celej Európe. Slovo dostali aj lekári.

Zdroj: noviny.sk

Najnovšie na JOJ.SK

Prečítajte si tiež

TV Program

05:40 Krimi
06:15 RANNÉ NOVINY
08:30 Súdna sieň
05:00 Panelák
05:35 DIVOKÉ KONE II.
07:20 Moja mama varí lepšie ako tvoja
05:10 Prvé oddelenie
05:30 Profesionáli III.
06:10 NAŠI II.
05:10 Sherm a jeho mikróby
05:25 Ferdo Mravec
06:00 Altair v Hviezdnom kráľovstve
06:25 Nanga Parbat
08:20 Milosrdné lži
11:05 Adolf Eichmann