Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie
Hydinári vyzývajú: Kupujte slovenské mäso, je prísne kontrolované a bezpečnejšie
Hydinári navrhujú zlepšiť aj informovanosť spotrebiteľov o pôvode mäsa, a to aj priamo v jedálnych lístkoch reštaurácií. "Aj dnes má zákazník v reštaurácii nárok na to, aby sa dozvedel, odkiaľ konkrétna potravina pochádza. Takže pýtajte sa v reštauráciách. Čo sa týka obchodov, tam máte nárok na takzvané katalógové listy, kde sa dozviete, odkiaľ pochádza konkrétny výrobok a aké má zloženie," uviedol hovorca ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Michal Feik.
"V prípade, ak by to bolo priamo na jedálnom lístku, tak by tam museli túto krajinu uviesť, bolo by to skontrolovateľné a v prípade zavádzania aj postihnuteľné," povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska.
Škandál s poľským mäsom vyvolal búrku reakcií po celej Európe. Slovo dostali aj lekári.
Zdroj: noviny.sk

Nekonečný príbeh s nemocnicou Rázsochy. Odstránenie sa stále posúva
08.02.2019 19:51 Slovensko
Víkend patrí kráse. V Inchebe si na svoje prídu nielen dámy, ale aj páni
08.02.2019 19:52 ZaujímavostiNajnovšie na JOJ.SK

Andrea Verešová dráždi mužské oči: Jej vyzývavé šaty odkrývajú viac, ako by mali!
14.12.2019 00:00 Zaži viac