Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Boj s časom. Polícia pátrala po nezvestnom invalidnom dôchodcovi
Zdielať na

Boj s časom. Polícia pátrala po nezvestnom invalidnom dôchodcovi

SOLOŠNICA / Od štvrtkového večera bol nezvestný invalidný dôchodca zo Sološnice neďaleko Malaciek. Po mužovi pátrali profesionáli a rovnako aj dobrovoľníci. Celú situáciu komplikovalo zlé počasie a tak sa začal boj s časom.

Polícia prijala oznámenie o nezvestnom na tiesňovej linke okolo 21:00 hodiny večer. Do Sološnice tak prišli ihneď záchranné zložky a pustili sa do hľadania 59-ročného muža.

Podľa miestnych obyvateľov má muž zdravotné problémy - cukrovku a epilepsiu. V minulosti sa venoval poľovníctvu a aj z tohto dôvodu všetko nasvedčovalo tomu, že sa vybral niekam do okolitého lesa a stratil v tme orientáciu.

Celú pátraciu akciu komplikovalo aj nepriaznivé počasie. Po neúspešnom nočnom hľadaní po rozsiahlych lesoch a kopcoch, ktoré sa nad dedinou nachádzajú, privolali na druhé ráno na pomoc ďalších profesionálov. 

"Včera pátrali po osobe domáce obyvateľstvo plus dobrovoľní hasiči, policajti. Dnes ráno sa pokračovalo. Mali sme tu aj špeciálne vycvičeného psa. Boli tu aj štvorkolky, boli sme pripravení na všetky alternatívy, na živé aj neživé osoby," uviedol riaditeľ Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Alexander Berek.

Pátracia akcia po nezvestnom mužovi skončila so šťastným koncom. Živého a zdravého ho našli v lese neďaleko Sološnice. "Muž bol dnešného dňa (01.02.2019) v čase krátko po 10:00 hodine vypátraný v obci Doľany. Z uvedeného dôvodu bolo pátranie po nezvestnom odvolané," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy