Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti nepustili niektoré autobusy bratislavskej MHD do premávky
Zdielať na

Policajti nepustili niektoré autobusy bratislavskej MHD do premávky

BRATISLAVA / Päť autobusov mestskej hromadnej dopravy v Bratislave vo štvrtok dopoludnia vynechalo spoj. Dôvodom nebola kalamita, ale nevyhovujúci technický stav. Ďalšiu jazdu im zakázali policajti na rannej kontrole.

Pred dvoma týždňami dopravný podnik upokojoval cestujúcich, pretože sa na internete sťažovali, že autobusy jazdia na letných pneumatikách. "Ubezpečujeme cestujúcu verejnosť, že DPB, a.s. všetky vozidlá pred výpravou kontroluje a nevypraví do premávky vozidlo, ktoré by malo neprístupne ojazdené pneumatiky," vyjadrila sa v tom čase hovorkyňa DPB Adriana Volfová. 

Kontrola autobusov a vodičov začala v rannej špičke na jednom z najfrekventovanejších dopravných uzlov, na hlavnej železničnej stanici. Počas asi dvoch hodín zostali odstavené 4 autobusy. V každom prípade bol dôvod rovnaký. Jazdili na opotrebovaných pneumatikách. Policajti pri kontrole v niektorých prípadoch namerali hrúbku dezénu len niečo cez jeden milimeter. 

Vozidlo tak nemohlo ďalej pokračovať v jazde. Piaty autobus nemal na náprave zhodné pneumatiky. Väčšina liniek tak vynechala spoj. Následne situáciu riešil dopravný podnik náhradným autobusom. Policajti kontrolovali aj vodičov autobusov. Zamerali sa najmä na zisťovanie požitia alkoholu a iných omamných látok. Vodiči, ale boli zodpovední a ani u jedného z nich nezistili porušenie predpisov.  

Pred pár dňami malo dôjsť k streľbe na linku MHD. Pozrite si reportáž čo sa udialo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy