Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tuhá zima nekončí: Pripravte sa, nasledujúce dni poriadne prituhne
Zdielať na

Tuhá zima nekončí: Pripravte sa, nasledujúce dni poriadne prituhne

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Utorkové ráno bolo opäť poriadne mrazivé. Na severe Oravy a Zamagurí teplota klesla až pod -22°C, čo je dosiaľ najnižšia teplota tejto zimy. Vytvorila sa na mnohých miestach aj hmla, s veľmi malou dohľadnosťou a miestami z nej aj slabo snežilo. Aké počasie ale čaká Slovensko najbližšie dni?

Na krajnom západe a krajnom východe je oblačnosti stále dostatok. Inde svieti slnko a pomaly z tých nízkych teplôt ich dvíha nahor. "Dnešné maximu sa dá očakávať od -9 do -4 v severnej polovici krajiny, na juhu bude teplejšie od -4 do 1°C," prezradila meteorologička Miriam Jarošová. 
V ďalších dňoch čaká Slovensko zmena. Tlaková výš ovplyvňujúca situáciu u nás zoslabne a na jej miesto sa dostane tlaková níž z Talianska a teplé frontálne rozhranie s ňou spojené. "Znamená to, že v noci bude ešte oblakov menej a teplota teda poklesne stále poriadne pod nulu, v dolinách a kotlinách až do -22°C, ale počas dňa už bude prevládať zamračená obloha so snežením," pokračovala Miriam. 

Denná teplota bude od -5 do 0, na severe stále chladno, od -9 do -5°C. Postupne začne fúkať aj silný severný až severovýchodný vietor do 30 km/h, na východe miestami v nárazoch okolo 50 km/h. 
So snežením sa stretneme aj vo štvrtok a v piatok, len zrážky budú slabé. Teplota v noci stále pod nulou na celom území, teplota cez deň sa bude pohybovať okolo 0°C, od -3 do 3°C. "Zima v našich končinách pokračuje ďalej," dodala meteorologička. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy