Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sneh, dážď, silný vietor. Toto je predpoveď na najbližšie dni
Zdielať na

Sneh, dážď, silný vietor. Toto je predpoveď na najbližšie dni

BRATISLAVA / Počasie v noci bolo premenlivé. Na západe pršalo, na východe snežilo. Teplý vzduch si našiel cestu až do Žiliny a aj tam sa objavili miesto snehových vločiek dažďové kvapky. Noc bola najstudenšia na krajnom východe Slovenska.

Nedeľa bude oblačná až zamračená, len prechodne sa na niektorých miestach oblačnosť zmenší. Bude snežiť, alebo bude dážď so snehom, no na západe krajiny v polohách do asi 500 m bude prevažovať dážď. Denná teplota bude aj pod nulou, ako sa január patrí, ale nie na celom území. Sever a východ krajiny od -3 do 2°C, ale na západe bude teplo, od 2 do 7°C. Stále veterno, vietor od západu bude mať rýchlosť do 30 km/h.

"Nový pracovný týždeň začne veľmi podobne. V pondelok oblakov a aj zrážok bude veľa, ale dážď sa v priebehu dňa bude aj v nížinách na západe krajiny meniť na sneh. Denná maximálna teplota sa bude pohybovať v intervale od 2 do 6°C, na severe a východe bude okolo 0°C. Bude veterno, severozápadný vietor bude mať v nárazoch až okolo 70 km/h. Na horách búrlivý vietor až víchrica," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

V utorok sa prechodne ochladí, denná teplota by pri premenlivej oblačnosti a snehových prehánkach mala byť v intervale -4 až 3°C. Vietor sa jemne upokojí, ale na horách aj naďalej búrlivý vietor. Sneh opäť pribudne aj vo väčšej miere. Najmä na návetriach na severozápade a severe nášho územia počítajte v nedeľu a aj na s výdatnejšou snehovou nádielkou. Môže spadnúť od 25 až do 40 cm nového snehu. Pondelkové ráno môže na Kysuciach, Orave, Liptove, Turci opäť v znamení problémov v doprave. Radšej si dajte dostatočnú časovú rezervu a obrňte sa trpezlivosťou. S úsmevom sa aj ranný pondelkový dopravný stres znáša lepšie.

Na Orave napadlo toľko snehu, že ho musia odpratávať na kamiónoch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy