Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO: Razia kukláčov s veľkým srdcom. Klinika detskej chirurgie zažila prekvapenie
Zdielať na

VIDEO: Razia kukláčov s veľkým srdcom. Klinika detskej chirurgie zažila prekvapenie

BANSKÁ BYSTRICA / V detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici sa objavili kukláči. Nešlo o policajnú akciu, hoci chlapi v čiernom a s kuklami budili rešpekt. Chceli len potešiť malých pacientov, ktorí sa cez sviatky nedostali domov. Priniesli im televízory, aby mohli pozerať rozprávky.

Navonok sú to tvrdí chlapi, budiaci rešpekt. Vídať ich s kuklami na hlavách a počas zásahov, pri ktorých sú v prvej línii, končia zločinci s putami na rukách. No keď zložia nepriestrelné vesty, menia sa na otcov rodín. Na deti mysleli aj keď urobili na útvare zbierku a za spoločné peniaze kúpili televízory. Tie priniesli do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. "Dávajú to ľudia čo majú stresovú robotu, ale myslia aj na iných, čo je úžasná vec," vyjadril sa prednosta kliniky detskej chirurgie Roman Koreň. 

Nové televízory zapojili na izbách malých pacientov na klinike detskej chirurgie. "Aspoň im rozprávky spríjemnia čas," vyjadril sa príslušník PPÚ Banská Bystrica. "Deti čo nemôžu chodiť po operáciách, sú odkázaní iba na izby. Je to krásny a šľachetný čin," dodal prednosta kliniky Koreň. 

Pozrite si reportáž o šľachetnom čine funkcionárov. Darovali niekoľko litrov krvi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy