Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pozemkové kauzy Smeru a HZDS sú totožné, tvrdí Mečiar
Zdielať na

Pozemkové kauzy Smeru a HZDS sú totožné, tvrdí Mečiar

Zdroj: TV JOJ

"Znova je to isté, štát odovzdal pozemok reštituentovi, potom ten pohyb ďalej už nebol vecou štátu," povedal predseda ĽS-HZDS.

Kauza prevodu pozemkov pri Čiernej Vode je z hľadiska práva a metodiky postupov totožná s kauzou Veľký Slavkov. Myslí si to predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. Podľa neho ich odlišuje len obdobie, v ktorých sa prevod pozemkov udial.

"Znova je to isté, štát odovzdal pozemok reštituentovi, potom ten pohyb ďalej už nebol vecou štátu," povedal v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. K lukratívnym pozemkom pri Čiernej Vode sa dostala spoločnosť blízka štátnemu tajomníkovi ministerstva výstavby Martinovi Glváčovi, nominantovi Smeru-SD.

V podobnom prípade prevodu pozemkov premiér odvolal ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu (ĽS-HZDS). Prípadné vyvodenie zodpovednosti voči Glváčovi je podľa Mečiara vnútornou vecou Smeru. Mečiar tiež naznačil, že by za medializáciou kauzy mohol byť aj vnútorný zápas v Smere. "Nie som si celkom istý, že ten, kto Glváčovi podkúril, nenosí tú istú legitimáciu ako on," poznamenal.

Právo na odpoveď v návrhu tlačového zákona koalícia "precizuje", uviedol Mečiar. Kontroverzné ustanovenie zákona, proti ktorému protestujú médiá, zahraničné organizácie a opozícia, sa podľa neho zúži len na fakty. Protesty voči zákonu považuje za neadekvátne a zbytočné.

Podľa podpredsedu KDH Daniela Lipšica zúženie práva na odpoveď len na fakty nič nerieši, pretože aj fakty sa dotýkajú cti. Predpokladá, že nový inštitút budú využívať najmä politici a zločinci.

Poslanec za Smer-SD Boris Zala označil problém za zložitý. Za prioritné však považuje, aby občania dostali možnosť brániť sa v prípade, že médiá o nich uverejnia nepravdu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy