Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zaseknutý srnček v bráne. Na pomoc museli prísť policajti
Zdielať na

Zaseknutý srnček v bráne. Na pomoc museli prísť policajti

RUŽOMBEROK / Policajti z Ružomberka majú za sebou kurióznu záchrannú akciu. Hliadka pomáhala malému srnčekovi, ktorý sa zasekol v bráne rodinného domu. Vysilené zviera so záchrancami spolupracovalo. Srnček sa dokonca previezol v policajnom aute.

Telefonát na tiesňovú linku prišiel z okrajovej časti Ružomberka v podvečerných hodinách. Malý srnček zostal bezmocne uväznený v železnej bráne. "Zišiel dole, no a začal sa hádzať do tých dverí a zostal tam zakliesnený, to bolo počuť, ako chúďa vrešťalo," uviedla oznamovateľka. 

​Srnček mal po tele odreniny, ako sa pokúšal vyslobodiť. Bez pomoci by tam určite uhynul. Členom policajnej hliadky, ktorá prišla na miesto bol aj dlhoročný poľovník. "Srnčeka sa nám podarilo vyslobodiť z miesta, kde bol zaseknutý, následne sme ho zobrali do vozidla a vyviezli sme ho na kalváriu. Zvieratko bolo vysilené, takže keď som ho zobral do rúk, vôbec nerobilo nejaké problémy." informoval Denis Kajda, OO PZ Ružomberok. "Ako poľovník viem povedať, že sa vie ozvať svojej matke a tá matka si to srnčiatko potom dohľadá sama," dodal. 

V lokalite nie sú návštevy vysokej zvery ničím výnimočným. "To nie je prvý raz, veď aj vlani tu polícia, doslova veľkých jeleňov naháňala," dodala oznamovateľka. 

Zver láka k ľudským obydliam ľahko dostupná potrava, dokonca môže úplne stratiť plachosť. Ak sa tak stane, jediným možným riešením je odstrel alebo odchyt. Verme, že tento srnček sa poučil a k ľudským príbytkom sa pre svoje vlastné dobro, už tak ľahko nepriblíži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy