Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pod Tatrami hľadali riešenie kritických situácií na cestách
Zdielať na

Pod Tatrami hľadali riešenie kritických situácií na cestách

POPRAD / V pondelok sa na Okresnom úrade v Poprade uskutočnilo stretnutie predstaviteľov inštitúcií, ktoré môžu priamo ovplyvniť riešenie kritických situácií na cestách, aká nastala napríklad v piatok ráno. Len pripomeňme, že vozovka medzi Tatranskou Lomnicou a Tatranskou Kotlinou bola pokrytá hrubou vrstvou ľadu a uviazli tam desiatky áut.

Cesta medzi Tatranskou Lomnicou a Tatranskou kotlinou je pre vodné zdroje úplne vylúčená z chemického posypu. V piatok ráno bola situácia na mieste mimoriadne kritická. Na tom sa zhodli predstavitelia okresného úradu, životného prostredia, cestári aj policajti. 

​​Každému záležalo na tom, aby si dohodli okamžitý postup pri riešení kritických situácii na ceste. Podarilo sa. "Zákon pamätá aj na takéto kritické situácie. Sú tam otvorené aj zadné dvierka pre správcov komunikácie, kde naozaj operatívne je možné túto vec riešiť," vraví Antonín Haratyk z odboru životného prostredia. 

​Ak dispečer cestárov vyhodnotí situáciu ako extrémnu, okamžite pošle mail a oznámi telefonicky na životné prostredie, že stav je kritický. "Aby nebol ohrozený život, zdravie a majetok, okamžite a bezodkladne urobiť posyp aj v ochranných pásmách," informoval prednosta okresného úradu Slavomír Kravčák.

Výnimka bude platiť len raz pre danú lokalitu a situáciu. Ak bude potrebný ďalší zásah, postup sa zopakuje. 

Poľadovica v piatok potrápila Slovákov. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy