Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Robert Kaliňák chce prezidenta Kisku dohnať pred súd. Tvrdí, že ho ohováral
Zdielať na

Robert Kaliňák chce prezidenta Kisku dohnať pred súd. Tvrdí, že ho ohováral

BRATISLAVA / Podpredseda strany Smer-SD sa chce súdiť s prezidentom Andrejom Kiskom. Ten ho podľa jeho slov v kuloároch ohováral, že za požičanie vládneho špeciálu na údajný únos Vietnamca dostal hotelový komplex a niekoľko miliónov eur. Kaliňák dodal, že má na to svedkov.

"Pán prezident síce má imunitu, no nie v občianskoprávnom spore," povedal Robert Kaliňák s tým, že sa chce pred súdom s prezidentom stretnúť. Ten reagoval prostredníctvom svojho hovorcu. "Prezident sa bývalým ministrom vnútra vôbec nezaoberá, ale rozumie jeho strachu," uviedol Roman Krpelan.

Tlačovú konferenciu zvolal s cieľom dať bodku za kauzou únosu Vietnamca, ktorá už niekoľko mesiacov rezonuje v médiách. Okrem toho vyzval samotné médiá, aby sa ospravedlnili ľuďom, ktorí v kauze figurovali.

Celú tlačovú konferenciu Roberta Kaliňáka sme vysielali NAŽIVO.

Na jednej strane sú tu medializované informácie niekoľkých príslušníkov ochranky o podiele slovenských orgánov na únose, na strane druhej je tu dnes už právoplatné rozhodnutie krajskej prokuratúry, ktorá prešetrovala, či sa policajti, alebo iní verejní činitelia podieľali aktívne na únose. "Prokuratúra Krajskej prokuratúry Bratislava vo veci podozrenia zo spáchania prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa rozhodla, že sťažnosť zamieta, pretože je nedôvodná," uvádza sa v stanovisku Krajskej prokuratúry Bratislava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy