Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred parlamentom menia stromček, z bezpečnostných dôvodov
Zdielať na

Pred parlamentom menia stromček, z bezpečnostných dôvodov

BRATISLAVA / Pred parlamentom menia vianočný stromček. Podľa hovorcu národnej rady Tomáša Kostelníka bol naštiepiený, podľa neoficiálnych informácií bol ale krivý.

Podľa hovorcu predsedu parlamentu Andreja Danka, Tomáša Kostelníka bol vianočný stromček krivý a teda nebezpečný. "Stromček, ktorý sa nachádza pred budovou parlamentu musel byť vymenený z bezpečnostných dôvodov. Nakoľko došlo k nalomeniu," uviedol hovorca Andreja Danka, Tomáš Kostelník. 

Podľa informácií TV JOJ mal výhrady k stromčeku aj samotný Danko. "Áno z toho bezpečnostného dôvodu, že tam bola puklina," dodal Kostelník. Hovorca odmietol, že by to bolo z estetických dôvodov. "Nie, bolo to čisto z bezpečnostných dôvodov," dodal Kostelník. 

"Stromčeky sa predsedovi parlamentu nepáčia, tak ich musíme meniť. Škoda toho dreva, škoda peňazí, škoda, že národ má takého predsedu parlamentu," povedala poslankyňa NR SR za OĽaNO Soňa Gaborčáková.

Poškodený strom potvrdili aj Lesy Slovenskej republiky. "Zistili sme, že stromček je nalomený a mohol by predstavovať nebezpečenstvo. Preto sme sa rozhodli vymeniť. Ten pôvodný osadíme tam, kde nikomu neublíži," uviedol odboru komunikácie Pavel Machava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy